Autók » Peugeot » 307 (2000-2010)

307 2.0HDI(136 LE)

Atléta izmok-aszkéta étvágy

Az új fejlesztés? 16 szelepes vátozó geometriájú feltölt?vel ,over boost funkcióval meger?sített dízel mindenkinek ajánlom.Nyomatékvarázsló! A német és olasz dízelek nagyobb teljesítmény?ek,de nyomatékban alul maradnak a 2000ccm kategóriát nézve.
Nálunk (feleségemmel közösen vezetve) Gödöll?-Budapesten ingázva, naponta használva a max. számolt fogyasztás(!) 6,5/100 km.Ha a forgalom lehet?vé teszi kényelemesen elpöfög 6.-ban 110-zel és ekkor 4.9-es kijelzett fogyasztás szintén 100 km-re vetítve.A váltója nagyon jó áttétel? minden fokozatban.Autópályán (M7 teljes hosszában)egyszer mentem 4 feln?tt személlyel tele csomagtartóval kora reggel tartósan 160-170 km/h óra körül tartva a tempót ekkor ment fel a fogyasztás 7.9 liter/100km-re.Aki ezt sokallja mondjon ennél jobb dízelt ebben a kategóriában!
A vezetésnél a lényeg a 2000 ford/perc körül tartani így lehet kis fogyasztás elérni,tehát s?r?n érdemes kapcsolgatni.
A fékek nagyon harapósak ezt kb 5 hónap alatt tudtam megszokni. A fékolajcsere sem javított sokat rajta.Csak lehelni kell a fékpedált, különben városi araszoláskor "kecskézik"!
Ezt a kocsit az újságból szerettem meg és az intuícióm most is m?ködött.
Röviden aki naponta használja és autópályán megy nem csalódik!A nagyobb teljesitmény miatt a rugózás markáns,de én így szeretem.Az autó inkább az útba kapaszkodjon,mint lelibegjek az útról.

"Atléta izmok,aszkéta étvágy"-al párosítva számomra nyer? kombináció!
Hogy mi a rossz?
Nem nevezném rossznak,hanem a sávváltáskor inkább egy pillanatra hátra nézek,mert a jobboldali visszapillantóban nem látok rendesen.A kocsi elejét és végét érezni kell mert nem látható ez csak gyakorlattal jön meg.Egy dolog kellemetlen télire lekapcsoltattam a riasztóra kötött visszapillantó behúzást ( a befagyás elkerülése végett)és evvel egyetemben a visszapillantó beállítási lehet?ség is a kikapcsoláskori maradt.
A francia formatervenek köszönhet?en rengeteg falevél esik be a motorház zsanérjai környékére.Ezt lombhulláskor minden másnap kipucolom,nehogy tavaszra kihajtson;-)))

- A tolatólámpa kapcsolója a váltónál.A fényszoró izzó csere nem hiba.
- A 87000 km környékén történt.Munkába menet reggel még minden rendben,délután a Balatonra menet a lóerők is szabadságra menetek legalább 40-en.Mint később kiderült:
- Egy vákuum cső berepedése miatt a turbófeltöltőt vezérlő vákuum szelepek működésképtelenek lettek.Eltűnt a kocsiból a jól megszokott erő úgy,hogy közben semmiféle hibaüzenet nem jött a számítógép felől.Nagyon kínos volt érezni,hogy egy Suzukival nem tudtam lépést tartani az egyik M7-en lévő emelkedőn.100 km/h felett csak 4.be visszakapcsolva pörgetve tudtam megelőzni a teherkocsikat.
- Szerencsémre a Peugot Pétánál jó szakemberek vannak.
- Kiszúrták a repedt csövet.Így nem kellett új turbót venni 300eFt-ért a garancia idő lejárta után 3 hónappal.
- A vákuumcső anyagahibája okozta a műszaki problémát. A sérült cső szakasz nem érintkezett semmivel,tehát nem a helytelen felfogatásból származó kidörzsölődés végzett vele.
- Ez nem a Peugeot hibája.

Csak ide hordom:
Peugeot PÉTA Érd