Autók » Peugeot » 307 (2000-2010)

307 1.6 Presence

A Fekete vadmacska

Egy 206-os Peugeot után esett erre a választás,2 ok miatt is: 1, 7 éves korában adtam el a 206-ost és az olajcseréken kivül semmilyen szervizigénye nem volt. 2, a IV-es Golfokat jobban lopják.
Fél éve használom a 307-est,ezalatt 15 ezret sikerült beletenni, főleg autópályás és autóutas terepen használom. Semmi komolyabb problémája nem volt ez idő alatt.
Előnyei: elöl tényleg nagy,kényelmes helye van a bennt ülőknek (jóval nagyobb mint pl: Opel Zafira 2003). Jól felszerelt, pl: digit klima,4 el.ablak,6 légszák,hűtött kesztyűtartó, 2 szivargyújtó csatl,korm-ról vez. cd....
Az enyém egy 1.6-os benzines verzió, amitől féltem egy kicsit az a fogyasztás,de közel nem olyan vészes, persze csak ha normálisan használja az ember. Én 7,5- 8 liter között járok vele. A végsebessége óra szerint lejtőn meghaladja a 200-at, amúgy az utazója 150 körül van, amit szeret,persze ilyenkor már felmegy 9-10 l-re is a fogyasztás.
Jobban szereti a lendületből való autózást,mint az ide oda váltogatós pörgetős stílusut.
Hátrányai,mint a legtöbb Peugeotnak, hogy a duda csak ünnepnapokon működik, illetve hogy nagyobb útegyenetlenségen áthajtva elég nagyot koppan a hátulja,ami nem túl bizalomgerjesztő. Amikor megvettem 30000 km-nél cserélni kellett az első fékbetéteket, ami az előző tulaj vezetési habitusának lehet betudható.
Az utóbbi hetekben váltáskor nyikkanó hangot lehet hallani,ami nem tudom mi lehet,de ha nem lesz belőle semmi komoly akkor nem lehet 1 rossz szavam se.
Összegezve használtan,főleg 2-3 éves korába (kevés km-rel) egy jó vétel, mivel ekkor már nagyot veszít az új árából.
Nézegettem sokat IV-es Golfokat is, biztos jók azok is,csak ezért a pénzért nem lehet ilyen idős és állapotút kapni belőlük és sokkal kapósabb az autótolvajok körében.

- Duda néha szól, néha nem, attól függ milyen napja van,de ez sajna Peugeot betegség
- első fékbetét csere

ismerős autószerelő