307 1,4 16v, amit sokan használunk
Beálltam a márkaszervízbe 20 E km-nél. Kértem az olaj és egyéb szűrő cserét...Mennyit futott km kérdésre, 20 E a válasz.. Ó,.. csak 30 E-nél kell cserélni, legyek vidám. Erősködésemre, előzékenyen beállítottak, 10* -os kiszolgálással, méltányos árral leszervizeltek.Nem értem a 30 ezres szervíz intervallumot. Lehet, hogy "nyugaton " nem ilyen olajat használnak, /a benzin tuti nem /, nekem 20 ezernél olyan fekete ruskó jött le a szervízben, ( gyári total) mint a 2107 -es ladából 10 -Eél. A levegőszűrőm teljesen hibrid fekete volt. Így saját hatáskörömben és költségemre 10 000-ként olajat és szűrőket cseréltetek. Jó-jó bolond, nem kell. De, ha ettől egy ember jól alszik, az már megérte. Nem mellesleg a csak pesti használat, minden szakvélemény szerint 3 szoros elhasználódást mutat. Akkor matek: 30 000/ 3 = 10 000 , Tehát: aki ad magára az az autójának is megadja ami jár. EMBEREK! Ami Soprontól nyugtra bárhol működik, az Bp-re halmozottan nem igaz. A számok nem hazudnak. Bármilyen márka,motor,rendszer,befecskendezés üzemanyag minőség miatti hibája,tőlünk arréb nem létező kérdés.
Nem ideológia a felvetésem. Volt több márka, motor kivitel, szelepszám a kezem alatt. Lehet, hogy csákánylábú vagyok, de az adott márkaszervízek garijegyzékében ezresével vagyunk regisztrálva.
Összefoglalva a 2006-os 307 -es 1,4 fapadost:
Megtett teljes km : 30 000
Átlagos sebesség : 28 km/óra
fogyasztás: 8,2 l
vezetési stílus: sietős ,..tudom...a 28km/ó nevetséges,de a gyorsítás négyzetes energia felhasználás
Megbízhatóság: létkérdés ,nekem szerszám a járgányom.
És 1 apróság a méltóságteljes macskáról. Vagy rutinos 1/csúsztat/üres/rüki,lassan, vagy recsegve rüki...ciki. Amikor az esernyőnyél kapcsolású trabamtom is szónélkül rüki, és azóta már ember is járt a holdon!
- Lambda szonda, garanciális ár
Peugeot City, Dózza Győrgy út, korrekt ár, kiszolgálás