H?séges igavonó barmom
Ez volt a II. saját autóm, el?tte Clio 1,9D, ja, és (francia) dízel mániás vagyok.
Kicsit unalmas belülr?l, kívülr?l se igazán izgalmas, de azért szép formájú ótó. Viszont kényelmes. Az enyém sajnos fapados XN, nincs klíma sem. Az ülések kényelmesek, 800 km után is ki lehet bel?le szállni. A csomagtér lehetne nagyobb (5 ajtós). Igazi igásló. Az 1,9 szívódízel agyhalál: lusta, büdös és 100km/h felett hangos. Viszont b?ven 5,5-6 l alatt iszik, télen-nyáron, városban-országúton, nem is értem. Ebben még nincs számítógép, így nincsenek elektronyos jelleg? hibái. Sohasem hagyott még cserben (csak az akksi problémája miatt volt párszor mozgásképtelen, de ez az én trehányságom, mert el?re látható volt). Egy helyen lepattant a festék egy k? miatt kb. 5 éve, de egy szemernyi rozsda sem látszik rajta se itt, se máshol.
Aki megelégszik az öreguras autókázással, annak megéri. Én tulajdonképpen szerettem, most a nejem használja már egy éve. Sose legyen rosszab autóm.
- Az els? 2 évér?l/40ekm-r?l nem tudok, használtan vettem.
- -Rendszám megvilágító izzó rendszeresen kiégett. Kb. 2 éve csak GE-Tungsramot használok, ez meg nem ég ki.
- -Szell?z?ventillátor csapágy (most is nyikorog alacsony fordulaton)
- -Index relé id?nként meg?rül, kattog, de az indexlámpák nem világítanak. Nincs rá magyarázat.
- -Az "olaj a gázolajsz?r?ben" lámpa össze-vissza m?xik, van, hogy sz?r?csere, friss tankolás után is világít. Aztán elalszik. Majd megint világít....már nem idegesít.
- -Féktárcsák cseréje 100ekm-nél
- -Vezérm?szíj csere 120ekm-nél (nem ment tönkre, de el? van írva)
- -Stabilizátorrúd csere egy kib@szott nagy kátyú miatt
- -2004/2005 telén az eredeti (!) gyári akksi és az izzítógyertyák pusztultak (bikázás -10 fokban), csere.
- -Jobb oldali ablakemel? nem m?xik néhány napja.
- Lehet hogy a lista hosszú, de az autó 7 éves 130ekm-rel !!!
Egy "aranykez?" mester, nem sokáig hordtam ide, mert sokat kókányolt, nem tetszett.
Most Peugeot Qualite, eddig nem volt gondom velük, a m?szaki vizsgát is ?k csinálták. Nem akartak mindenáron cserélni valamit. Az is igaz, hogy az autónak se volt még semmi komoly baja.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | Clio 1.9D | Következő autója? | Peugeot 307 1.6HDi |