Autók » Peugeot » 306 (1993-2000)

306 1.9 d sedan

Gazdaságos, szerethető utazóautó

Az autónál mindenképpen kiemelném, hogy a 16800 km alatt egyszer sem hagyott cserben, keveset fogyaszt(egy 1100 km -es nyári kiránduláson 5 személyel, klimával többnyire, beérte 55 liter gázolajjal> 5l/100 km) és kellemes vezetni. Ami viszont kellemetlen hogy 90 km/h felett lomha és ki kell számítani az előzéseket föleg terhelve gond ez! A váltoja tényleg nem valami jó, de még azért megszokható és azért rossznak nem nevezném. A csomagtartója igen jó (467l) és könnyen pakolható. Az ilesztések és az összeszerelés minősége kicsit hanyag néhol! Ez a jobb hátsó kerékdob védőműanyagánál kellemetlenséget okozott mivel az azt tartó szegecs rosszul lett feltéve igy lerázodott és a gumihoz hozáérve zajt és rezgést okozott a hátsó traktusban! Házilag (ragasztva) a problémát kiküszöbültük. A motor az autó fő erénye a gyenge lóereje eleénére, mível elpusztíthatatlannak tünik és konstrukciója igen jó. A kaszni nem elég merev, de ez nem zavaró nagyon. A futómű nekem egy kicsit bilegős, de csak egy pontig billen aztán megál ott a bilenés. Sokáig semlegesen fordul majd ez után (természetesen) az alulkormányzotság fellép, melyet enyhe fékezéssel kordában lehet tartani. A fékek jók nem fáradékonyak(eddig). A benne lévő ABS nedves kanyargós utón már egy komolyabb kocanástól megmentet, ezért már visszajött a 160 000 FT vételára.

Az autót mindenkinek ajánlom akinek nem a gyorsulás számít, és nem a presztízs, hanem a mérsékelt utazótempoban (90-100 km/h) megtett több százezer km alacsony fentartási költségek mellett. Hozzáteném ez nem a legjobb választás ebben akategoriában, de azért jó vételnek tekinthető föleg a családos embereknek.

- Eddig csak a kormányszervóban kellett egy alkatrészt kicserélni benne ,de ezt a Peugeot saját maga magára vállalta mível gyári hiba történt. Gyors és korrekt volt a csere!
- Hátsó kerékdob védőműanyag rögzítése! Kicsit bagatel hiba!

Peugeot Gallion Békéscsaba

Fenntartási költség (7) Évjárat 2000
Előző autója? 2105 Következő autója?
Verdikt (6.4/10)

Peugeot 306 1993 (1993 - 2001)