Autók » Peugeot » 306 (1993-2000)

306 1,4 XR

Francia szerető

Rajongok az autóért. Kis motorja ellenére dinamikus, jól megy, bár 130 felett hangos. Talán 16 szeleppel jobb lett volna. Nagy csomagterének köszönhetően kiválóan pakolható, s a hátsó ülésen is viszonylag kényelmesen elfér három felnőtt.
Kicsit soknak tartom a fogyasztását. 130-140-es tempónál, autópályán megeszi a 8-8,5 litert.
A szerviz által el?írt cseréket megnézettem a szerelővel, aki azonnal lebeszélt egy-két dologról, megmentve ezáltal súlyos tízezrek kiadásától.
Simulékony, szép, hűséges, hálás, néha makrancos.
Kiváló autó nem versenyző szándékúaknak, illetve családi autónak, de néha megpörgethető, s ezt szereti.
Kiegészítés. Most már 9 éves, s még mindig jó csalái verda. Most lépte át a 100.000km-t.
A kötelezőeken kívül eddig semmi. Ami meg van, az egy baleset eredménye. Még mindig a család kedvence. A lányom lassan 3 éves, és szereti.

- ventilátor zajos, sebváltó kissé pontatlan, a fékpofa és fékbetét csere után visít ha meleg.
- Nos 5 év után sem jelentkezett több dolog. vagyis ami van, az a szokásos kopásnak az eredménye.
- JÓÓÓÓÓ!!!

Renault szerelő

Fenntartási költség (9) Évjárat 2000
Előző autója? Kadett Következő autója? Mazda, Peugeot, Renault
Verdikt (7.5/10)

Peugeot 306 1993 (1993 - 2001)