Merész döntés.
Kissé tartottam a francia autótól, de eddig jók a tapasztalataim. A többit majd meglátjuk.
Egy C-max benzinest cseréltünk le. A választás során az első számú szempont, a feleségem fő igénye a magas üléspozíció volt. Na ez teljesült. A további szempontok a felszereltségi elvárások voltak, valamint az ár/érték arány. Az első ülések igazán jól beállíthatók, 500-1000 km megtétele után sem fájdult meg a derekam. Az elektromos kéziféket eléggé nehéz volt megszokni. A tolató kamera szuper jó dolog, csak esős időben sajnos a lencse felülete hamar szennyeződik. A beépített navi egészen használható. Az ülésfűtés kapcsolója az ülés oldalán nincs jó helyen, vakon nyúlkálva fogalmam sincs, hogy éppen milyen állásban van. A kesztyűtartó nagyon kicsi, de kárpótlásként kaptunk egy óriási könyöklő alatti hűtött tárolót. Ez utóbbitól először ódzkodtam, mert egy feneketlen kacat tárolónak tűnik, amelyben semmit sem találni meg. A tapasztalat viszont nagyon kellemes: 2 db 1,5 l-es ásványvíz plusz szendvicsek elférnek benne kellemes hűtött állapotban. Csomagtartó jól variálható.
A futómű szerintem kellően feszes, viszont a 17" felni rossz úton kicsit rázóssá teszi az utazást.
Az 1,6 dízel motor nem teszi sportossá a járgányt, de ehhez az autóhoz pont elegendő. A fogyasztási átlag 5,2-5,8 l között mozog.
A váltókiosztás jó, viszont a műszer túl korán jelzi a felfelé kapcsolást,visszafele nem jelez :-(
- Még semmi.
Vektor-Car Kft. Veszprém