Szépség
Céges autóként kaptam, és örültem neki, mert nagyon tetszik, kívül-belül. Kisautókhoz képest nagyon jó minőségű anyagok vannak bent, persze mindent a helyén kezelve (ergo nem egy BMW vagy Lexus).
A helykínálat meglepően nagy, ami nem is csoda, hiszen nagyobb, mint egy Astra... (látszatra legalábbis, sosem mértem).
Az ülések baromi kényelmesek, az ergonómia megfelelő. A váltó teljesen vállalható, a gyors kapcsolgatásokat nem nagyon támogatja, de legtöbbször határozott és pontos.
A futóműve nagyon jó, elég sportos, Budapestre túl kemény is. A kormányzása remek, a fékek szintén.
Az 1.4-es kis dízel papíron egy régi Swift teljesítményét hozza, de ezt egyáltalán nem érezni. A sebességérzet jóval kisebb a stifthez képest, így nehéz összehasonlítani. A motorhang is nagyon sportos, sportautósan morgós.
Egyetlen bajom vele a váltó áttételezése. 1800 alatt totál halott, veszélyes tartomány, ha oda váltunk föl. Még veszélyesebb, ha oda váltunk vissza (ha gyorsítani szeretnénk). 5000-ig elpörög, ki is kell használni.
Az 1.4-es benzinessel vagy egy 1.6HDi-vel sokkal jobb lenne.
UPDATE:
A fűtése kiváló, dízeltől szokatlanul jó: a második perctől már langyosat fúj! Ezt legutóbb elfelejtettem leírni.
Közben kaptam egy csereautót, mert keletkezett egy apró fényezési hiba rajta. Érdekes, hogy az egy 1 évvel fiatalabb, de már fekete műanyag kilincse van (az enyémnek krómozott és fém). De nem tűnik gyengének, mint a régi stiftben. Ennek a másik autónak a fékei kevésbé harapnak és már egy picit kerregősebb dízelhangja van: 47ekm vs. 28ekm. Ezt korábban is észrevettem már Peugeot HDi-knél. 60-70e-ig csak morog, aztán elkezd kluttyogva csörömpölni, mint a többi dízel. De bajuk ettől még nincsen, csak megváltozik a hangjuk. Erő, olajfogyasztás marad a régi. Érdekes.
- Bal első ajtó megereszkedett, nyikorog és be kell csapni. Így marad. - - Jobb első elektromos ablak felérkezéskor csattan és tetűlassú. Következő szerviznél javíttatva lesz. - - Ablaktörlő lapát, cseréltetve lesz. -
Peugeot Fábián A szokásos. Alapvetően normálisak, amíg nincs valami egyéb probléma, mert akkor megáll az élet (vagy szarul járok alapból).
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | 2.0 HDi | Következő autója? | E60 |