Szép kínai cicaszemű
Nem akartam dízel üzemű autót, még a régi emlékek éltek bennem a "kopogós dízelekről". Aztán egy tesztautó meggyőzött, és így lett HDi a drága. Nagyon jó, főleg kezdő vezetőknek, mivel a bakikat ki tudja javítani. Nem bántam meg, nem kell pörgetni a motort (amire amúgy hajlamos vagyok), parkoláskor elegendő engedni a kuplungot, gáz adása nélkül be lehet vele állni. Eddig rosszat még nem tudok írni, tekintettel arra, hogy 2 napja van nálunk az autó. Talán az eddigi egyetlen dolog (ami nem a kocsival függ össze), hogy a kezelési kiskönyve nem "felszereltségi szintre kidolgozott", így amikor olvastam, azt hittem, milyen sok jó dolog van beszerelve, majd ért némi meglepetés, mikor tényleges szemrevételezést követően nem találtam meg a leírt dolgot. De még így is rengeteg hasznos ketyere van benne. Talán nem is kell több, hisz akkor több minden el is romolhat. Illetve még annyi, hogy a váltót 5. és hátramenet kapcsolásakor eléggé ki kell tolni jobbra, de lehet csak nekem tűnik így, mert eddig négysebességes autót vezetgettem.
Folytatás majd egy hosszabb út után.
- Mivel teljesen új, így még nem romlott el rajta semmi. Reméljük így is marad. Bár - ahogy hallottam - a bajuszkapcsolók általában hamar kidőlnek. (Talán emiatt hanyagolják az autósok az irányjelzést?!)
Még nem járt szervízben.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2008 |