Nem szomjas, de nem is vad oroszlán 1,4 HDI
Nem ez az első peugeot nálunk, a korábbiakkal is meg voltunk elégedve, a Peugeot City márkaszervízben teljesen korrekt áron végzik a garancián túli feladatokat is, családias légkör ritka ez manapság, értsd nem csak addig vagy ügyfél amíg kigurulsz az új autóddal.
A futóművével természetesen már ennek is volt probléma, -mondhatnám Peugeot betegség- mondjuk 3000 km körül kimegy a lengéscsillapító meglepett, de a szervízben szó nélkül kicserélték.
Az autót csak ajánlani tudom, elolvastam a korábbi hozzászólásokat, én speciel egy 196 cm-es 93 kg ember vagyok és semmi problémám nem volt a méreteivel, tény hogy a motorja nem egy Porsche 911-es vetélytárs, de a fogyasztása és az ára is töredéke.
Hihetetlen, de egy tank gázolajjal kb 10-12.000.-Ft több mint 900 km-ert lehet elmenni vegyes-tempónál. Budapest-Barcelona-Budapest 5 tank gázolajjal 4400 km. Na azért ilyet kevés autó tud.
Jó tulajdonságai közül mindenképpen kiemelném, hogy szerintem átlagos hozzá az alkatrész-ár,illetve szervízköltség szép a formája, kényelme és felszereltségi szintje egyedi ebben az ár kategóriában.
Összegezve nem egy versenyautó, de azért megy két felnőtt és két kisebb gyerekig ideális választás, alacsony fenntartási költségekkel. Csomagterébe kényelmesen befér a babkocsi és egy közepes méretű táska.
- A futóművel akadtak problémák, bal első lengéscsillapító csere (3000-nél jelentkezett a probléma) ez kicsit meglepett, de 5000-nél garanciában kicserélték. :-)
- Nem vagyok autószerelő, de hideg-indítás után 5 percig füstöl utána nem, fogalmam sincs, hogy ez probléma-e.
PEUGEOT CITY bátran állíthatom -kis túlzással-, hogy az országban a LEGKORREKTEBB márkaszervíz, de Budapesten mindenképp.
Nem mennék máshova.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |