Autók » Peugeot » 207 (2006)

207 1.6 HDI Premium

Lucifer. De jó kis ördög!

Szeretném folytatásos regényben elmesélni az autó életét.
Ez lesz az első rész!
Az a megszokott félelem bennem volt a francia autókkal kapcsolatban amikor ezt az "ördögöt" választottam. Igaz volt már eddig kettő citroenem és nekem nem volt azokkal sem semmi bajom. Lehet, hogy szerencsém volt eddig a francia márkával, de rosszat nem tudok mondani róluk.
A karosszéria nagyon csendes. Nincs szélzaj, futóműzaj és a motorzaj is bőven a tűréshatáron belül!
Az egyenesfutás kiváló a kormányzás remek!
A műanyagok szépek és puhák, nem zörögnek.
A HDI motorról eddig csak jót mondhatok.
Az üléshelyzet jó bár az üléslapok egy picit rövidek. (Nekem)
Eddig csak jót tudok mondani róla. Úgy tűnik a szlovák üzemben rendesen összerakták a 207-et.

2007.05.02.
Eltelt egy kis idő és néhány kilóméter az utóbbi másfél hónapban.
A lényeges és számomra fontos az, hogy a véleményem nem változott az autóról. A vezető és a jobb 1 nagyon kényelmesen utazhat. Hátul már szűkösebb a hely, de két ember ott is elfér csak a csomag legyen kevés.
Számomra a vezetése nagyon komfortos.
A futómű valóban elég kemény, de a régi modellek tapasztalatai alapján szükéges volt ezt megtenni. A gödrös rossz utakon jó vigyázni a sebességgel.
Ami nagyon tetszik, hogy semmi fölösleges zaj nincs belül. Kimondottan csöndes, szélzaj, futóműzaj teljesen rendben. A motortól annyi jut be ami kell is.
A kormányhoz nagyon könnyű hozzászokni! (Amikor átülök másik autóba azt hiszem nincs abban szervó.)
Nem versenyre tervezték, de minden szükséges információ eljön az útról a kézig. Nekem nagyon bejött ez a sebességfüggő rendszer.
Menetstabilitás szintén rendben van. Volt már egy nagyon kemény helyzetem nagy sebességnél, de a fékezés és a kormányzás hatására is stabil maradt. Nem tört ki az autó és jól követte a kormánymozdulatot.
Hibalistát még nem tudok felsorolni, mert még semmi baj nem volt vele! (Kopp-kopp)
Nem égett ki még az égő sem sehol, nem zörög belül semmi....
szóval még semmi!
Jó döntés volt, hogy megvettem LUCIFERT!

- Semmi!

Peugeot Carlion Kecskemét

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Előző autója? Xsara 1.6 SX Következő autója? ?
Verdikt (7.9/10)

Peugeot 207 2006 (2007 - 2007)