Autók » Peugeot » 207 (2006)

207 SW 1.6 VTi Premium

Friss szerelem

Szeptember végén rendeltük meg és december 8-án vehettük át végre. Egy puntót váltott fel, amit nagyon szerettünk, és hibátlan autó volt, úgyhogy a váltás előtt alaposan körülnéztünk a piacon mit érdemes venni. végül rá esett a választás, és reméljük jól döntöttünk.
A formája nagyon tetszett az első pillanattól, és a prémiumhoz járó sport légbeömlő illetve a tetősínek még dobnak is rajta.
kipróbálni sajnos nem tudtuk a szalonban csak dízel mototrral, de egy 308-ast kipróbáltunk ezzel a motorral, és már azzal is nagyon tetszett. kisebb hezitálás után megrendeltük, és kértünk még bele pár extrát:
tempomat+sebességhatároló, tolatóradar, esőérzékelős ablaktörlő, elektromosan behajtódó visszapillantók, sötétített hátsó-oldalsó üvegezés, kétzónás digitális klíma, többrétegű hangszigetelt szélvédő, automata fényszórók, ESP, csomagtérháló, úgyhogy a felszereltségre nem lehet panasz.

az első ülések (sportülések) nagyon kényelmesek, és rendkívül jó az oldaltartásuk. elöl a hely bőségesen elég nagyobb embereknek is, a hátsó sorban megtermett férfiből 2 fér el kényelmesen, a többiek 3-an is beférnek. nálunk egy gyermekülés van fixen beszerelve, de a nagymama és az anyuka még elférnek mellette.
a panoráma üvegetőtől eddig még mindenki el volt ájulva, de főként a hátul ülőknek élmény.

mivel eddig nem sokat mentünk még vele, a menetteljesítményekről sok mindent nem tudok még mondani, a motorral is finoman bánunk, de az biztos hogy nagyon megy. :)

1050 után:

sikeresen beletettük az első ezer kilométert, a megelégedettség továbbra is teljes. az 1.6-os motor nagyon jól viszi a kocsit, élmény vele előzgetni!

2500 után:

voltam vele téli vezetéstechnikai tréningen, óriási élmény! Az ESP rengeteget számít (ESP-vel és kikapcsolva is megcsináltam a gyakorlatokat), mindenkinek ajánlom egyszer a kipróbálását ellenőrzött körülmények között. persze csak téligumival.

a futómű nagyon jó, a feleségem rendszeresen sziszeg a kanyarok előtt :)), és megígéri hogy a következőnél le fog hányni. persze ha ő vezet, nem veszi észre....
az 1,6-os motor zseniális, már alacsony fordulatról is nagyon jól húz, az emelkedőn gyorsítás se gond. előzésnél nincs erőhiánya, és ezt ki is lehet használni a futóműnek és a váltónak hála.
még egy kicsit bejáratom és kipróbálom a gyár szerinti 9,6mp-es gyorsulás igaz-e.
a hangja elég morgós-sportos, de az utastérben ez elég diszkréten hallatszódik csak be. annyira jól szigetelt az utastér, és halk a motor, hogy piros lámpánál állva, ha kikapcsolom a hifit meg a légkondit, alapjáraton szinte nem is hallani a hangját, néha rá kell néznem a fordulatszámmérőre, hogy jár-e. de még mindig járt :)
a váltója nagyon jó, a Puntóménál kicsit keményebb, de csak egy gondolattal. gyorsan és pontosan kapcsolható.

- semmi (még izzó sem égett ki)

még sehol nem volt

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Előző autója? Punto IIB Következő autója? marad sokáig
Verdikt (8.9/10)

Peugeot 207 2006 (2007 - 2007)