Fekete villám
Álom sportosan vezetni. Iszonyúan jó az úttartása. Az utazási kényelmet eléggé lerontja a pattogó futómű egyenetlen úttesten, de ez az ára a kis karosszériának és a feszes futóműnek.
A kijelző gyönyörű kontrasztos és informatívabb is, mint a 307SW ben amit korábban vezettem. A JBL audio kimondottan jól szól és nem fárasztó a hallgatása hosszabb úton sem.
A Bluetooth telefon kihangosítót mindenkinek ajánlom. A telefon érintése nélkül biztonságosan lehet navigálni a telefon menüjében hívást kezdeményezni és befejezni.
A tolatóradar klasszisokkal jobb, mint a 307-ben. Rögtön aktiválódik és lehalkítja a zenét, ha veszélyt érez és a kijezőn is mutatja melyik oldalon van az akadály.
Az ülésfűtés jól fűt de nem jók a fokozatok. 2-es langyos, 3-as megfőzi a tojásokat.
A prémiumhoz járó kartámasz kényelmes, de lehetne széria lejjebb is.
Egyszóval nagyon meg vagyok elégedve a kicsivel. Az előzőleg vezetett 307SW-hez képest sokkal megbízhatóbb, nyilvánvalóan tanultak a korábbi problémákból és áthoztak egy csomó fejlesztést ebbe a modellbe. A másik kocsinál 30,000-nél már túl voltam az 5-6-ik garanciális látogatáson az apró bosszantó (néha veszélyes) hibák miatt.
Mivel sokat vezetem, a lehetséges hibák kijönnek a garancia időszak végéig. Később írom tovább.
- Eddig semmi. Ja mégis. A becsukható kulcs tolla eltörött még az első héten (kulcscsere 1 héten belül) és a rádió elfelejtette az idő beállítást néhányszor.
- Most viszem vissza az ingyenes generátor cserére amire a gyártó hívta be. Addig jó amig a problémákat megelőzik.
- Na itt a frissítés 2 évvel és 60000 km-rel később:
- A motor ritkán, indításkor köhögött. Bevittem a garancia lejárta előtt 1 hónappal szervízbe, ahol a trafósort kicserélték. Azóta OK. Még egy kis szerencsével 1 héttel a garancia vége előtt a rádió is problémás lett. Valahogy egyszerre sokminden történhetett, mert tekergetés közben hívást kaptam, majd a hívás vége után a rádió lefagyott. Csak akkor kapcsolt le amikor a fedélzeti számítógép lement nyugalmi állapotba. Utána viszont néma csend.
- Kicserélték a kijelzőt, mert állítólag azzal volt gond. Sowftware bug... Na mindegy, azóta OK, ráadásul a kijelző is szebb karaktereket mutat.
- Nos ezek történtek az elmúlt 2 év alatt. A véleményem nem változott a kocsiról. Nagyon megbízható, temperamentumos és nem fogyaszt sokat, ha ésszel nyomom. A hifi pedig még mindig osztályon felüli.
Szabó és Fia Zalaegerszeg. A srác nevét nem tudom de jónak tűnik. Nem volt semmi gond, de a 30,000-es szervíz iszonyú drága. Csak az olaj (3 liter) 20,000 Ft. Ugyanilyen motorba a garancián túli maszek szervízben lelkiismeretes szaki 15,000Ft-ért 10W 40 -es Mobil1-et tesz munkadíjjal együtt. A munkafelvevőnek direkt szóltam, hogy nem kell ablakmosó de ennek ellenére 1100 Ft-ért kaptam bele 2 litert. A 8-as osztályzat a tapasztalatnak szól amit a másik kocsimmal szereztem.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | 307 SW 1.6 benzin Prémium | Következő autója? | 308 SW |