Autók » Peugeot » 207 (2006)

207 1.4 16V Trendy

A francia nők bája, némi hónaljszaggal...

Három millióért vettük, tele légzsákokkal, mp3-lejátszóval, állítható ülésmagasságokkal (!), kartámasz, miazmás. Az ajtók kartámasza használhatatlan. Aki felemelt ülés mellett be tudja kapcsolni az övet anyázás nélkül, annak Kojak-nyalókát küld a Pözsó Hángedli. Én már odaképzeltem Monsieur Peugeot nemesebb részeit a biztonsági öv csatja és a fogadóegység közé. A váltógomb a bal, ill. jobboldali tükörállításhoz csak hosszas játszogatással állítható közép (kikapcsolt) állapotba. A váltó borzasztó. Úgy kell beimádkozni a sebességekbe, kelletlenül veszi a fokozatokat. Jó, 1.4-es motortól ne várjunk ülésberagasztó, szojuzi gyorsulást, de a váltóáttételezés nem is hagyná ezt. 130-nál már hülyére forogja magát. Szerintem sokat fogyaszt. A szellőzőrácsok szépek, majdnem olyan haszontalanok is. Belül nagyon párásodik. Ja, itt is bemásolták a legtöbb lehetséges alkatrészt a 307-206 párosból. Az első ajtón érezni, hogy anyaggal van dolog, a hátsó laffan, mint a kutrica ajtaja Kajászóremetén. Pakolóhelyek nuku. A kesztyűtartót betenni nem, beimádkozni (értsd: becsapni) lehet. Ablakemelőkhöz műkörömmel nyúlni tilos. Vagyis lehetetlen.

Ez a legszebb, értékéért a legtöbbet adó autó. A többi, bár nagyobb-kisebb, olcsóbb-kerekebb, üdébb-szenvtelenebb, sehol sincs. Tényleg szép. És mindent megszokunk, és mindent elfelejtünk neki. Mert kedves autó ez, karakteres, puha, emberi. 5 csillag a törésteszten, légzsák légzsák hátán. Hátul is jó a hely, négy embernek klafa.

- Vészvillogó, hővédő lemez a kipuffogónál. Újonnan.
- Most meg van benne 27000 kilométer: Bal hátsó biztonsági öv, ékszíj, feszítőtárcsa, klíma.

Peugeot Kampf:
A szalonban minden ok, a szervízesek inkább kapáljanak málnaszörpöt.

Fenntartási költség (3) Évjárat 2006
Előző autója? 405 Következő autója? Válságban? Mittomén.
Verdikt (4.1/10)

Peugeot 207 2006 (2007 - 2007)