Autók » Peugeot » 206 (1998)

206 1,4 Mistral

Vigyázat! Franszoáá harap!

A kis franszoáá egész jól muzsikál eddig. 2006-os Mistral felszereltségű, jól felszerelt változat (vaskos bőrkormány, sportositott ülések, sportpedálok, fém sebességváltófej, króm Pözsó felirat a küszöbön, króm csomag, klíma,stb.). Az elején az 1.4 75 lovas motor kissé gyengének bizonyult, ám a bejáratás után kezdett élénkedni. Mostanra 2-3 személlyel egész harapós kis dög vállt belőle, persze 4 és 6ezer fordulat között, ahol szépen kijön már a sportos kis hangja is. Kicsivel 6ezer felett tilt le az elektronika,úgyhogy egész szépen pörög is. A maximális sebesség valahol 170 felett van, autópályás utazósebessége kb. 140. A fogyasztás meglepően jó, nem számitottam ilyen alacsonyra. Persze ez csak hosszú távon igaz, ugyanis a városban cikkázás a gyengéje, ott fogy belőle a benga rendesen.A benzintank mutatója olyan nagy skálát kapott, hogy szabad szemmel kiserhetjük nyomon a benzin fogyását,eleinte idegesitő volt, de ami jó benne, hogy nagyon pontosan mér mindenhol. Hosszabb távokon azonban ha 1-2 személlyel utazunk még 6 liter alá is lehet szoritani simán, ha akarjuk! 6 liter inkább az átlag,persze nem öregurasan. (jó tempóban,kipörgetve szépen ha kell akár 5ezres fordulatig is). 4-5 személy és teli csomagtér esetén a fogyasztás felcsúszik 6.5-7 literre. A motort ekkor már a biztonságosabb előzés végett jobban fordulatban kell tartani. A futómű franciásan jó szerintem, lágy,kényelmes, de amikor kell tud férfiasan kemény is lenni,igaz bedől kanyarban sportos vezetésnél, de az ivet ennek ellenére biztosan tartja és a kormányzás is elég pontos. A helykinálat, hogy is mondjam, nem egy bálna merci. Elöl terpeszkedhetünk kedvünkre, akár csak egy nagy kocsiban.Olyankor viszont hátul annyi hely van mint egy cc-ben. A hátul ülőknek mindenképpen meg kell győzniük az első sorban ülőket, ütős ajánlatot kell adni nekik. Rosszat hála az égnek nem tudok róla még mondani, bár sok 206 tulajtól hallottam,hogy esőben beáznak valamely alkatrészek. Egyszer alapjáraton nekem is nyiszorgott valami benne,gázadásra elmúlt,utána megint csinálta. Kikapcsoltam a motort, azóta nem hallottam viszont!Jó kisautónak tartom,volt fábiám is,de szerencsére megszabadultam tőle,az egy elátkozott tipus volt. Nekem a franszoáá sokkal jobban bejön!Csak ajánlani tudom mindenkinek főleg ilyen felszereltségben,bár az 1.4HDI-t jobban bevállalnám!

Letelt a 2 év,hát elvittem olajcserére. A szervízről csak jót tudok mondani, pontosak voltak,precízek, ahhoz képest hogy csak 2 évente kell vinni, nem is sok a 30ezer forintos ár szerintem!A csere óta egyébként még jobban fogyaszt, 15 lityiből 280 km, ami 5,5 liter 110es tempónál,városban 6,5 szóval elégedett vagyok!

- Eddig semmi különös kuplung pedál meglazulása, ülésanyag elmozdulás

France-Tech Košice, Kassa, Szlovákia

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Megbízhatóság (8) Vezetett km 32000
Előző autója? Escort Turnier 1.8TDi Következő autója? Peugeot 307 Break 1.6 HDI 110hp
Verdikt (7.7/10)

Peugeot 206 1998 (2005)