Autók » Peugeot » 206 (1998)

206 2.0 RC

VéRCse

Hm, talán még fenn van itt egy korábbi beszámolóm, melynek a végén azzal szummázom, hogy a 206-osomtól csak egy RC kedvéért válnék meg..Amiben nem hittem, az sikerült: egy szép nap belefutottam ebbe a gyönyörűségbe..Fekete metál RC, az első szériából (kék mutatók, zárható kesztyűtartó, stb..), a gyári extrákon kívül még cd tár, tolató radar volt benne...és hihetetlenül alacsony km-futás. Szerelem első látására, és találkozásunk után, hazafelé menet, már éreztem, hogy el(meg)vesztem..Rögtön kalkulálni kezdtem, hogy az imádott 1.4-es 206-osom hogy tudnám beszámíttatni, és hogy alakulna a hitel. Persze mindennek az lett a vége, hogy megvettem. És ezt egy pillanatig sem bánom azóta sem. Férfiaknak szerintem ez a lehető leghasznosabb kozmetikum..kisimitja az összes ráncot (kivéva a mosoly-ráncokat :D ).
Félelmetes hogy meg, valamennyiszer elkap a hév, ahogy morogva felpörög a 2.0 literes motor (Lotus fejlesztés), az adrenalintól legszívesebben sikítanék. Ha folyamatosan 5000 fölött tartjuk a fordulatszámmérőt nem mindennapi menetdinamikában van részünk!
Bár nem szoktam erre külön figyelni, de azt ennek ellenére észreveszem, hogy nagyon megnézik..K. mutatós a 17" könnyűfém felnikkel, van aki szabályosan beléjük szeretett. Nagyon sokan dicsérik a megjelenését, ebben valszeg nagy szerepe van a fekete metál fényezésnek.
A kényelem terén ebben az autóban egyesül az, amit kisautókba nagyjából bele tud zsúfolni a jelenlegi kor - a leghasznosabb számomra kétségkívül az ülésfűtés és az automata klíma (gyors párátlanítás rulez).
Amit viszont hangsúlyoznék (bár én nem akartam korábban elhinni), az autó futóműve nagyon, nagyon..nagyon feszes. Ha ehhez még hozzávesszük a passzentos sport üléseket is, akkor azt hiszem nyugodtan lehet mondani, hogy ezt az autót elsősorban autópályán és (jobb) főutakon lehet csak élvezni kis hazánkban. A fővárostól és rossz alsóbbrendű utaktól kímélni kell - ez mind az utasnak, mind a gépnek kínzás.
Tény hogy elfogult vagyok irányába, mert tökéletes. Amit hiányoltam a másik 206-osomból (teljesítmény) az ebben az autóban brutális, ehhez jön, hogy a külseje, praktikuma, belső dizájnja mindig is bejött a típusnak - nincs ez másként ezzel a vad fekete szépséggel sem.
Nagyon megbízható, kiforrott konstrukciónak tűnik, oda kell figyelni rá, és meghálálja! A másik ok, ami elterjedésének valszeg gátat szabott anno, az a fenntartása. És itt nem a szervízköltségre kell gondolni, mert ott minimális az eltérés. Ami fájó pont, az a fogyasztás. Gyakorlatilag csak tojással a pedál alatt lehet 7.5 liter körül tartani, picivel több dinamikát kicsalogatva ez az érték simán 8-9 liter közé csúszik. Viszont pozitív, hogy brutálisan hajtva sem fogyaszt 11 liternél többet :D.
Ami a közös jövönket illeti: vele nagyon hosszú távra tervezek, talán meg sem válok tőle... ki tudja? :D
Felicitations Peugeot, tre beau travaille!

- -

Peugeot Sába Sopron - kiváló kis csapat, csak a legjobbakat tudom mondani róluk (remélem így is marad) segítőkészek, kultúráltak, precízek, példát lehet venni róluk

Fenntartási költség (9) Évjárat 2004
Előző autója? 206 Következő autója? -