Utolsó esély
Szóval 2004. januárjában vettük meg a 206-ost. A műszaki és egyéb paramétereinek feltérképezésére igazán kevés időt fordítottunk mivel a formájába, megjelenésébe teljesen beleszerettünk. Véleményem szerint kategóriája leggyönyörűbb autója!! Dinamikus motor, kényelemes belső jellemzi pedig azóta már bővült is családunk :-) de a babakocsi elhelyezést is meg tudtuk oldani. Az izzócseréket igazán macerásnak tartottam mivel kb 5 havonta cserélnem kellett és valóban rengeteg "félszemű" Peugeot-t látni az utakon (nem biztos hogy izzóhiba??H/7). Kettő műszakin is túlvagyunk már (2008., 2010.) mindkétszer előtte rázópad, fékpad (biztos ami biztos)és ennyi körülbelül elég is volt a sikeres műszakihoz. Legfrissebb élményem viszont kicsit megrendített a hitemben, miszerint a Peugeot ranglétrán szeretnék feljebb és feljebb lépkedni (308-407SW stb.stb). Pár napja észrevettem, hogy kuplungolásnál furcsa, súrlódó hangok hallatszanak a váltótól. Szerelőm azt mondta, hogy a kiemelőcsapágynak azért többet kellene bírnia 103000 km-nél, de bizakodlak, hogy mégiscsak az a baj mert azt max 10.000 ft-ból megúszhatom. Nos nem úsztam meg és az egész kuplung-szerkezetet cserélni kellett 50ezerért. Hurrá!!Közben pedig már elkezdett ciripelni a hűtőventillátorom mikor bekapcsol AJJAJJJ!! Ha kettő héttel vagy kb. 1000 km-el hamarabb megy tönkre a kuplungom akkor éppen Horvátországban ragadunk, az kellemetlenebb lett volna, na de a kis drága még hazahozott és itthon lehelte ki a lelkét, ezért adok neki még egy esélyt!!!!Imádom!!206-ost mindenkinek!!Bikicsunáj!!
- 1. Izzócserék kb. 5 havonta (H/7)ami talán lehet izzóhiba is. - 2. Elő-hátsó fékbetétek cseréje+első féktárcsa szabályozás (kb. 50e km után). - 3. 103.000 km-nél kuplungszerkezet csere! Munkadíjjal együtt min. 50e ft-ra lehet számítani.
Első kötelező szervíz Üllő Frédi-Béni, utána szigorúan autószerelő ismerősöm!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Lada 2105 | Következő autója? | Lamborghini!! Merjünk nagyok lenni! |
Verdikt | (8.8/10) |