Autók » Peugeot » 206 (1998)

206 1.4

Utálatos franszia

a legnagyobb fájdalmam, amit sehol nem bírnak megjavítani:
időnként gondol egyet, és pár percre elmegy az alapjárat, ez azt jelenti hogy váltás közben leáll a motor, ha épp ilyen állapotban állsz le vele, akkor indítani csak gázadással lehet, és folyamatosan játszani kell a gázpedállal hogy életben tartsuk a motort
a hosszú idő alatt volt időm pontosan kitapasztalni a jelenséget, elég pontos leírást tudtam adni a problémáról mindenhol, ahol csak jártam vele, de sehol nem bírtak vele, leginkább azért mert túl rövid ideig jelenkezik a probléma, az alatt a kb 5 perc alatt nem tudták kimérni
elvittem márkaszervízbe is, hátha, mondtam nekik hogy hibakódot nem fognak találni, ne is keressék
15ezerért mit kaptam? hibakód olvasást, nem mutatott semmit, meg frissítették a vezérlést, 10ezres rezsi órabérre ez is jó volt

Fogyasztása nyáron 5,2-5,3 körül van kíméletes stílusban. Mivel keményen saját zsebből járok melózni, így erre kénytelen voltam figyelni. Ez az adat egy kb 30 kilóméterről történő bejárást takar, ebből kb 8 km város, és további kb 6 km kis településeken átmenő forgalom.

Kisautóhoz irreálisan magasnak tartom a fenntartási költségeit, a jónak mondható fogyasztás ellenére is, hisz sok mindent kellett javítani, a 2 év alatt összesen talán 2 olyan hónap volt, amikor nem kellett azon gondolkodnom, hogy mikor tudnám elvinni megint szerelőhöz

Utálom...

- felsorolni se bírom, mi mindent kellett már cserélni - lengőkarok - stabilizátorok - kipufogó, ezzel kb fél évente megyek szerelőhöz - hosszbordás szíj, ez is többször volt cserélve, volt hogy pár hónaposan elszakadt - feszítőgörgők, ebből van egy rugós, és egy rugó nélküli, utángyártott nem kapható belőlük, a rugó nélküli 25ezer, a rugós 40ezer, , és ezeket már többször cseréltük, vicc (2 éves használatról beszélünk ugye) - és amit nem tudtak javítani sehol: valami vezérlési probléma, el-eltűnő alapjárat, váltás közben leálló motor -

Fenntartási költség (1) Évjárat 1998
Előző autója? Corsa Következő autója?
Verdikt (2.7/10)

Peugeot 206 1998 (2005)