Szürke oroszlán
2009:
Egy 91-es 205-öst váltott le, márkahű maradtam, a 205-tel meg voltam elégedve, bár egy németből behozott törött autó volt sok hibával, de a hibák nagy része a hanyag javításnak volt köszönhető.
Vissza a 206-hoz: túltárolt, 2 éves autót vettem 2,6 millióért, full fapad, de kértem bele első el. ablakot + kp. zárat + CD-s rádiót.
Előnyei: szép (szerintem), 4 embernek elviselhető kényelem, viszonylag jól viszi a 980 kg-os kasznit az 1.4-es motor, eddig megbízható….stb.
Hátrányai: sorjás kemény műanyagok, ajtózsebek kicsik, hátul 3 embernek szűkös, tárolóhelyek hiánya, ülések nyiszorognak, hátul nem lehet teljesen leengedni az ablakokat, váltó néha akad (Peugeot betegség, a 205-ben is ilyen volt).
Az első két hónap hibamentesen telt, aztán jöttek a hibák: hűtővíz kiegyenlítő tartály leszakadt a helyéről, az ablakemelőkapcsolók kiestek a helyükről (nem csodálkozom, az Autópláza tette bele), a jobb első ajtó egyszerűen leesett, lelazultak a zsanéroknál a csavarok (szerviz: én tettem tönkre), a kormányt tekergetve hidegen ingadozik az alapjárat, hiába cserélték ki harmadszori kérésre a szervószivattyút (gariban), a hiba maradt, de már megszoktam :). Nagyjából ennyi a hibalista, kb. 2 éve teljesen hibamentes, remélem az is marad. A napokban megvolt a 30 ezres szerviz is. (15e HUF)
2012:
Hát nem maradt hibamentes, 3 éves kora óta folyamatosan "ette" az izzókat, 40000 km körül utolérte az egyik peugeot típushiba: a kormánykapcsoló megszűnt működni, volt hogy a tompítottat kapcsolta le volt hogy indexelni nem lehetett.
Az önindító is felmondta a szolgálatot 58000 km körül, minden hétre-hónapra jutott valami meghibásodás így ezt megelégelve 5 év és 68000 megtett km után eladtam.
- - kiegyenlítőtartály gumi rögzítője elszakadt, 110-es PVC cső tömítése teljesen kompatibilis vele :) - - szervószivattyú + motoros folytószelep (gariban) - - bal első tompított izzó (H7) minden hónapban - - kormánykapcsoló - - önindító - - majdnem az összes izzó a műszerfalban - - központi zár - - elektromos ablakemelő kapcsoló
Peugeot - Győr AutóplázaNa, ide ne vidd az autód, jóindulattal kap egy 2-est, drága, könyörögni kell, hogy valami történjen végre, olyat is felszámolnak, ami nem került be az autóba... stb.Update 2012: szerencsére azóta megszűnt ez a csodás hely.
Vámosszabadira hordom + én bütykölöm :)
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2005 |
Megbízhatóság | (6) | Vezetett km | 62000 |