Szép külső, 0 belső
Sajnos márkahűségem miatt ez már a második PEUGEOT-om volt.A harmadik egy 307-es 2.0 l-es benzines lett volna.Mivel a szervizben a szerelők szinte minden hónapban egyszer, de volt, hogy többször is javították a 206-ost, így szinte családtag lettem náluk,véleményüket folyamatosan kikérve mindig mondták még várjak egy-két hónapot a 307 vásárlással mert még sok a tipushiba, csakhogy akkor már 1.5 éve gyártották.Szerencsémre egy véletlen folytán VW -nél nyilt hétvége, tesztvezetés stb.volt és éppen ekkor a IV-es GOLF kifutó modell lett nagyon kedvező árat sikerült kialkudni,így megtörtént a márkaváltás. Mióta megszabadultam a 206-ostól egész más érzés autóval járni.Nem kell azt figyelni, hogy épp mi zörög, mi akar szétesni, milyen elektronika adja meg magát. A 206-os borzasztó gyenge minőségű. Lehet, hogy TE..o gazdaságos termékként kellene forgalomba hozni.
- 2500 km-es szerviznél a generátort átszerelték a gyárból küldött egységcsomaggal, mert állitólag ha úgy marad ahogy elhagyta a futószalagot csapágyas lehet. - Motortartó bak zörej, többszöri próbálkozásra sem bírták megszüntetni. - Elektromos ablak lefele működéskor olyan hangot adott, mintha homokszemcsék kerültek volna a rendszerbe.Ajtókárpit mögött észlelték, hogy egy gumírozott bovden ér csak hozzá az üveghez, megoldás rém egyszerü: akus furóval ajtón kis lyuk(persze nem látszó helyen), kábelkötöző szalaggal rögzít és kész. - Indexkar csere. - Futómű stabilizátor és lengéscsillapító csere(15000 km-nél!!!!). - Hátsó ajtó zár érzékelője időjárástól függően nyitott állapotot érzékelt, hiába volt csukva az ajtó.Emiatt a központi zár nem volt hajlandó bezárni az autót. - Air-bag kontroll lámpa rendszeresen hibát jelzett, szervizben computerre kötve soha semmi hibaüzenetet nem jelzett, de Ők is látták, hogy a kis sárga világít, így kicseréltek ezt-azt(műszerfal egység, kormány forgórész érintkező, air-bag computer stb.)
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | 405 | Következő autója? | VW GOLF IV. lásd EKKTE DAJCS címszó alatt |
Verdikt | (2.1/10) |