Szegény bérautó (lehet, jobb sorsot érdemelne?)
Lehet túl jó autóból (Ford Focus C-Max)ültem át a 206-ba, de örülök hogy leadhattam,bérautóként került hozzám elképzelhető,hogy csak ezért volt szegény ilyen lestrapált.Az én véleményem szerint kevés jó tulajdonsága van,állítólag jól néz ki,kategóriájában jó a világítása,jó hogy elindulás után bezár a centrálzár de ennyi.Egy évesen 26000km-el vettem át és fél évig használtam 17000km-t tettem bele.Az első perctől kezdve úgy éreztem mintha 5-6 éves 150000km-t futott kocsi lenne.
A kuplung kétszer nem fogott ugyanott, a váltókar megvezetése esetleges és borzasztó hosszú úton jár (ismerősöm szerint habverős) ,a fék hatástalan és nehezen adagolható,a klíma jó de a fűtése hihetetlen (ezen az enyhe télen egy negyed óra, 20perc kell mire üzemmmeleg lesz a motor a városban ,autópályán 130nál fáztam mert a befújt levegő lehűl).A futóművét egy viccnek tartom, olyan volt mintha nem az úton hanem fölötte menne és minden kanyarban le akarna esni az útról ,valamint az első perctől szól a első kerékcsapágy.A tompított fényszóró izzó hetente égtek ki pedig mindenféle gyártó termékét kipróbáltam.A vezetőülés és a kormány magassága is állítható nekem mégse sikerült a kényelmes üléspozíció megtalálása,hosszú úton a derekam mindig megfájdult (előtte semilyen kocsiban sem),a külső tükrök kicsik és szerintem nagy holtteret hagynak
Mivel nem én vettem és szervizeltem így a költségeiről nem nagyon tudok semmit írni, viszont a fogyasztását sokalltam (csak 1.4-es és a rossz fék miatt nem is nyomtam neki ,mégis 7.5-8.5 litert megevett).Szóval ha nem tartanának pisztolyt a fejemhez ,én saját részemre soha nem vennék.
- Bérkocsi volt,nem én szervízeltettem csak a sorozatos
- izzócseréket csináltam
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2005 |