Autók » Peugeot » 206 (1998)

206 SW 1.4 HDi

Praktikus kisautó

Jól pakolható kis autót kerestem 2-3 embernek, túrázáshoz, hegymászáshoz szállító autónak, plusz hétköznapi munkába járáshoz. Szóval egy kis kombi kellett. Nem sok ilyen van. Versenyben volt a honda jazz és a skoda fábia. A jazz akkor drága volt és nem igazán volt belőle választék, a skoda tűnt jó választásnak. Akkoriban jelent meg a 206 sw és csábítóan szép volt a másik kettőhöt képest, de semmi más nem szólt mellette. Aztán beleszerettem a külön nyitható hátsó ablak praktikumába és már nem volt kérdés kit választok. Azóta is ezt szeretem benne legjobban.

Kicsit féltem a francia megbízhatatlanságtól, és rögtön az átvételkol beigazolódni látszottak a félelmeim: nem működött a hátsó ablaktörlő. A szervíz elég sokáig bénázott amíg kiderítették, hogy a hátsó ablakra felgőzölt vezetékek egyike szakadt. Előtte volt ablaktörlőmotor csere, számítógép csere, vezeték csere. Voltam vele vagy 5x a szervízben mire rájöttek mi a gond.

Azóta viszont abszolút semmi gond nem volt vele.

Valami mindig zörög benne, mindig máshol. A hátsó ajtók nagy melegben kívülről nehezen nyílnak.

Kisautóhoz képest kényelmes, az első ülések sportosan fognak, és a külön nyíló hátsó ablak és a lapos csomagtér miatt kellemesen pakolható. Az ülésekben hosszú úton se fáj a hátam, ami eddig nem nagyon volt elmondható. (golf, corolla, s40, mercury cougar. Mindben fájt)

A motorja lomha, de mégis megszerettem rajta kereszül a dízelt. Autózgatni nem annyira jó, városban jó, hosszú úton autópályán jó, hegyre fel jól megpakolva határeset, egy normáis előzéshez nagyon kevés. Most már inkább 1.6-os motorral venném, de akkor nem futotta.

A szervízek gyorsak és nem túl drágák. A peugeot city az első fél évben nem volt túl ügyfélbarát, néha le se tojták az embert, de ez azóta megváltozott, egy rossz szavam se lehet rájuk.

- hátsó ablaktörlő, ablakcserével javítva még garanciában

peugeot city

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? corolla Következő autója? 407 sw
Verdikt (7.8/10)

Peugeot 206 1998 (2005)