Autók » Peugeot » 206 (1998)

206 1.1 Husky

Peugeot 206 husky, téli melengetős, nyáron huzatos

2011-ben kapta feleségem a szüleitől az autót 45 ekm-el, pár apró sérüléssel.Bringás ráesett, behorpadt, ilyesmi. 3 év alatt tettünk bele ~80 ekm-t a felsorolt hibákkal, szerintem nem vészesek. Általában autópályán (75%-ban) használjuk ezért is a viszonylag magasnak tűnő ~ 6,5-7 literes fogyasztás.A legkedvezőbb átlag 5,5, a legrosszabb 8,3 l/100km volt. Soha nem hagyott ott sehol, meg vagyok elégedve a megbízhatóságával.Csak ajánlani tudom, bár hozzáteszem, hogy 0 km-esen kerül anyósomékhoz az autó és ők is rendesen hordták szervízbe.
Menetteljesítmény...az nem sok van, de szépen teszi a dolgát.Autópályán 130-140 km/h között szépen megy, bár elég zajos, pláne, hogy klíma az nincs és nyáron, nyitott ablaknál nagy a zaj, de ez természetesen a szél hibája, nem az autóé...Váltó: szokásos retro habverő típusú, de működik, vált a használathoz tökéletes.Most kezd vacakolni az index kar és ad-hoc jellegűen bekapcsol a tompított világítás, ez kb egy 50 ezres tétel, de mint tudjuk ez Peugeot betegség. Futómű elmegy kategória, viszont a hátsó futóművet nem kellett még cserélni, annak ellenére, hogy 12 éves az autó.Remélem még bírja picit.Elsősorban hölgyeknek ajánlom az autót, olyanoknak akik nem 185 cm magasak mint én, ők biztosan komfortosabbnak érzik az vezető ülés, ez sajnos én nem mondhatom el.
Ettől függetlenül többször lenyomtunk vele egyhuzamban 400-500 km-t, nem haltam bele, bár jó volt kiszállni.Városban ideális, könnyű vele parkolni, elég jól kilátni belőle és olcsó hozzá az alkatrész, bár ehhez, jó ha van egy kedvezményekkel felvértezett sógor, aki egy vasat sem kér a munkájáért.

Az elmúlt három év alatt nagyon megszerettem az autót, vigyázunk rá, hiszen nem céges, óvatosan járunk vele, olajcsere, szűrők cseréje 10-15 ekm-ként megtörtént.

Klíma ugyan nincs az autóban ez nagyon hiányzik, viszont télen frenetikus az ülésfűtés!:-)

Csak ajánlani tudom, ha hasonló méretű autót keres valaki 3-500 eFt környékén.

- 2011.07.14 Hűtőventillátor, termosztát, biztosíték csere Törökvészi út, Márkafüggetlen autó javító 70 000 Ft; 80 000 km - 2012.03.06 kulcs burkolat, lég-és pollen szűrő csere, sógor 8 000 Ft;92 000 km - 2012.07.08 Olajcsere, hátsó ablaktörlő csere, sógor 1000; 97 204 km - 2012.07.22 Első fékpofák cseréje,sógor, 5 000 Ft; 97 500 - 2012.09.05 2 db 20 A-es biztosíték ventilátorhoz,én, 445 Ft; 99 520 - 2012.11.14 Műszaki vizsgáztatás, első lengőkarok cseréje Peugeot Fabián 70 000 Ft; 102 767 km - 2013.04.21 Szűrők, olaj, vezérműszíj, feszítőgörgők, hátsó fékbetét, hátsó fékmunkahenger,4 db gyertya;sógor; 52 000 Ft; 108 300 km - 2013.09.09 hűtő csere (kilyukadt)+fagyálló, sógor; 16 000 Ft; 114 800 km - vadi új nyári gumi garnitúra (4db) 45 eFt, téli úgyszintén.

Sógorom.

- Peugeot Fábián Őrmező, rendben vannak, megbízhatók korrektek, bár csak egyszer jártam náluk.- Független autójavító, Törökvészi út, gázos, 2-3 osztályzat.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2002
Előző autója? Fábia Következő autója? Focus