Autók » Peugeot » 206 (1998)

206 Cc 1,6

Mérges az oroszlán ha sajnálják tőle a pénzt

1 éve hozzám került ismerőstől jó kis nyomott pötöm áron egy Peugeot 206cc. Már akkor mondta csak ha nincs elég bajom akkor vegyem meg, ennek a kocsinak jó gazdája nem volt. Nos elhoztam mondván had legyen egy igazi gazdája is. Másnap már szervizben volt a kocsi, komplett nagy szerviz és teljes körű futómű felújításra és a lyukas hűtőjének a cseréjére vittem. Kapott új gumikat, kiváló fékeket, kitűnő izzókat a futómű a lehető legjobb lett benne. Ez idáig rendben is van összesen 500.000ből lett egy elég jól felujitott kocsim. Majd jött a forraljuk a vizet ezt megoldotta egy termosztát csere, majd jött a dadogás és a check engie ezt a gyújtástrafo meghibásodása okozta, majd jöttek még ilyenek hogy az index össze játszik a fékkel, majd télen kiderült, nem jó a fűtés, majd jött a nyár és már meg a klíma nem jó. Összességében mégis azt tudom mondani, hogy ha van idegrendszered és pénzed vedd meg! Amit megcsináltatsz jó is lesz. A fogyasztása iszonyú baráti városban 6.6l kívül 5l persze ehhez hozzá járul hogy a gumiktól kezdve minden új az autón. Nekem megszállottságom lett ez a kocsi, szeretem imádom és szerintem meg is tartom csak úgy az én kis élmény autómnak. Hangszóró csere sajnos szinte kötelező benne a kiváló cabrio élményért mert a gyáriakat inkább hagyjuk... Nekem lehetőségem volt egy full extrás kiadáshoz hozzá jutni, másnak is csak ezt ajánlom. Otthagyni sehol sem hagyott, pedig volt mikor azt hittem nem visz el a szerelőig. Egyszóval rendszeres karbantartás mellett kiválló élményauto tud lenni garantált szerelemmel. Viszont aki nem szeret az autóra pénzt áldozni az vesse el még a gondolatát is a peugeot 206cc-nek. Amit megfigyeltem az az hogy ez egy olyan kocsi amivel rendszeres odafigyeles mellett semmi gond nem lesz de ha elhanyagolják..tényleg egy igazi mérges oroszlán lesz.

- Mielőtt bele megyek..tudni kell hogy elmondták vétel előtt hogy finoman szólva ez egy roncs. Jó gazdája aligha volt mióta behozták Magyarországra... Szóval kezdjük - Komplett futómű felújítást kapott (kerék csapágyaktól kezdve stabpálcán keresztül minden minden cserélve lett) - Hűtő, hűtő ventilátor, termosztát, fűtőradiátor - Klíma még most sem jó benne ez várat magára. - Gyújtáseloszto,trafó,kézifék minden része el volt rohadva, komplett kipufogó rendszer csere és egyéb apró dolgok. Ez mind 670.000 Ft volt de a kocsi már majdnem teljesen új

Fenntartási költség (10) Évjárat 2002
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 220000
Előző autója? G astra Következő autója?
Verdikt (8.9/10)

Peugeot 206 1998 (2005)