Autók » Peugeot » 206 (1998)

206 1.4 Trendy Plus

KickassRoadRunner :)

Miután totálkárosra törték szeretett 106osomat autó után kellett néznem. Próbáltam az új swiftet, puntot, fiestát, fabiát, corsát, de valahogy egyikük sem győzött meg. Miután végigjártam az összes kereskedést bementem a Peugeot-hoz elintézni a régi autó papírjait. Ekkor tettek ajánlatot, beszámították a roncsot, és mivel kifutó széria volt a 206os akkoriban (207 megjelenése előtt), így nagyon jutányos áron jutottam hozzá. Ezért a pénzért fapadot kaptam volna más márkánál, ebbe meg van sportcsomag (ülések, kipufogó, lökhárítók), digitklíma, 6hangszórós hifi, 6légzsák, stb.)
Ez az autó nagyon kellemes, sokkal dinamikusabb mint a régi 106os volt. Megbízhatóan teljesíti a km-eket, keveset fogyaszt, teljesítménye számomra elég, kevésbé van szélzaj, sokkal jobban szigetelt az utastér, masszívabb, biztonságérzetet ad. Azt hiszem ezek után is maradok a Peugeot-nál.

- Pár hetes korában arra lettünk figyelmesek, hogy csöpög a szervóolaj. Egy alátét volt gyári hibás, garanciában cserélték. A szerviz maximálisan korrekt volt (tréler, másnap csereautó, teljesen ingyen).
- Apróbb hibák előjöttek, mint pl. a felső kijelző halványodása, a fordulatszámmérő lassabban pörgött fel, mint a motor:) Apróságok, garanciában ingyen intézték szervizkor.
- Ezen kívül csak kopó-fogyó alkatrészek.
- 2 év, 60000km után még mindig semmi. Fékcsere volt a km miatt, kormányösszekötő csere az utak miatt :)

Peugeot Kampf Nagykanizsa

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006