Autók » Peugeot » 206 (1998)

206 1,4 Hdi

Az én Kicsikém!

Hosszas gondolkodás után választottam ezt a típust. Seat Ibizát akartam 1,4-es benzinest, de két helyen sem sikerült beszámmítattnom a járm?vem, végül eladtam és csakazért sem vettem Seatot. :)
A 206-os mellett az döntött, hogy egy barátom pár hónmappal el?ttem vett, és odaadta kipróbálni. Hát egyszer?en minden a helyén volt nekem!!! Pont jó a kormány, a váltó kézre esik, szép a m?szerfal, egyszer?en jó érzés volt vezetni!! :))
Ezutánm már csak az er?forrás választása okozott gondot. Mivel Tatabányáról Pestre járok dolgozni, fontos az alacsony fogyasztás és a dinamikus motor. Bár nem volt olcsó (2,9m) az 1,4 Hdi-t választottam az alacsony fogyasztás és hosszú? élettartam reményében. 2005 októbere óta 17.000 km-t tettem bele, és csak gázolaj + szélvéd?mosó kellett bele. A fogyasztás 4,1-4,5 között mozog, 110-es utazó mellett. Élete 80%-át autópályán tölti a kicsikém, és remélem meghálálja, hogy csak 110-zel megyek vele, mert menne még... :)
Amit nem szeretek, de már hozzászoktam, hogy a f?tés 10 perc után kezd?dik... persze úgy is mondhatjuk, hogy annyira tökéletes a motor, hogy nagyon kicsi a veszteségh?je... :)
Rugózása franciásan kényelmes, a Seat ráz nagyon városban, persze cserébe talán jobb lehet húzós országúti kanyarokban, de én nem sietek sehova. A kis motor diesel nyomatéka jó gyorsulást jelent (persze ez csak látszat gyorsulás az 1,1-es benzinesekhez képest) de én ezt is szeretem benne. S?t mindent szeretek benne!!! Büszkén vezetem, szeretjük egymást, én nem bántom, ? meg nem "rosszalkodik". :)

- berepedt a szélvéd? magától... de kicserélték gariba (még szép!)

Frédi-Béni Üll?

Centrál

Fenntartási költség (3) Évjárat 2005
Előző autója? Következő autója? 307 vagy 407 sw lenne, ha nem lenne horror az áruk :(
Verdikt (6.6/10)

Peugeot 206 1998 (2005)