Az elátkozott sebhelyes arcú
Szerelemből vettem egy bevált 1.4 Pug 206 után de hiba volt. A lökhárító lógott és tákolt volt, a futómű lógott de a kocsi mégis stabil volt bár nagyon alacsony. Sajnos nemcsak a lökhárító hanem a kasztni is tákolt, vágott volt. A kocsit mint megtudtam kivonták a forgalomból feltehetően totálkáros volt de feltámadt haló poraiból mint egy Főnix madár. Pechemre !Próbáltam visszaadni a kocsit, pereskedtem is de az autóscég megszűnt persze így a nyakamon maradt. Próbáltam alkatrésznek eladni de az új vevő is át akart verni.
Na de a kocsiról is írok valamicskét.
A megtett kevés kilométer miatt nagy tapasztalatot még nem gyűjtöttem a kocsival de szervizben még nem voltam vele.A hűtővizet fogyasztja szépen de remélem csak a víztartály sapkája lesz cserére érett. Városi fogyasztása 10-11liter körül alakul pedig igyekszem betartani a sebességkorlátozásokat. A fővárosi utakat nehezen viseli, én is. A kasztni a rossz utaknak és a szakszerűtlen javításnak köszönhetően csavarodik, tekeredik rendesen. Tartok tőle, hogy egy olcsónak tűnő roncsautó megvásárlása miatt - ami alig 9 ezer km után kidőlni látszik alólam- rendbe kell majd hoznom ezt a roncshalmazt is. Az autó lelakott kívül is belül is de ha szerelmes az ember kicsiségeken nem akad fönt, ma már máshogy látom a kocsit. Alcantara betétű ülések de kiültek, szakadtak. A szélvédő is repedt a csavarodó kasztninak hála de van és működik az esőérzékelő ablaktörlő és gyári távirányítós navigáció is van a kocsiban, hogy minek raktak egy ekkora kocsiba azt nem tudom de van benne. :) A kocsi motorikusan eddig jó volt, húz rendesen, a kuplungszerkezet már csere éretté vált. Sok km-t még nem mentem vele de talán folytatódik a kálváriám.
- 2 használt gumi, 5 ezerért - bal első sárvédő, bontott, felrakva 25 ezerért
Ismerős, haver. Kezd kicsit mohó lenni és a bonyolultabb dolgokhoz nem ért /számítógép, elektronika/ de eddig elégedett voltam vele.
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | 206 1.4 | Következő autója? | Mondeo mk1 1.8 |