Autók » Peugeot » 206 (1998)

206 1.1 Presence

A megfelelő szaladgálós autó, jó ár-érték arányban

Nekem elég jó tapasztalataim vannak. Egy kb 300 km-es útra mentünk vele, és meglepődve száltunk ki a végén, hogy nem fáj semmink, és nem is fáradtunk el az úton. Előtte egy 100-as Audim volt, az sem volt éppen kényelmetlen, de ebben talán még annyira sem fáradtunk el. 1.1-es hez képest tényleg jól megy, kb 80-100 ig nem veszed észre a kis motort. És mielőtt beszólna valaki, hogy nem ültem még komoly autóban, egy A8-as 4.2-es Audi Quattro-m van mellette. Ár-érték arányban is jó, vagyis volt amikor vettem, mert hiába jött ki a 207-es ennek még mindig magas az új ára. A másik amit tudomásul kellene venni, hogy ez egy tömegcikk, elég sok a selejt, ki kell fogni a jót, ezért inkább használtat kell venni, annál hátha kijönnek a hibák a próbaúton.

- Eddig semmi, de ez egy kb 1,5 éves autótól szerintem elvárható. Alapjárat minimálisan szórakozik, 4-5 mp-ént egy leheletnyit visszaesik a mutató, ez kb percenkénti fordulaton olyan 10-15 lehet (számítógép mérte), a csendes garázsban figyeltem fel rá, egyébként nem észrevehető.

Márkaszervíz kilőve. Egyedül a 10E-es szervizen voltam ott, de egy mp-re sem mozdultam a kocsi mellől, jobb félni...

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? 100 2.2 automata 1983-as Következő autója? Vettem egy A8-ast, nem tervezek most mást
Verdikt (6.6/10)

Peugeot 206 1998 (2005)