A Kicsi P
Előtte egy 1.4 benzinesem volt. Ezt is újonnan vettem, mert számomra az előző is jó volt, bár voltak meghibásodások garanciaidőn belül. Én szeretem, mert 2 személynek kényelmes, lehet vele előzni és nem maradok szégyenben. A csomagtartó nem a legnagyobb, de ha az ember ügyesen pakol, akkor nagyon sokminden elfér benne. 4 személlyel, tetőboxxal 10 napos kiránduláson és az átlagfogyasztás 4,8-ra jött ki hegyen-völgyön. Megpakolva is szerintem elég kellemesen tudtam vele haladni, tehát motorikusan számomra megfelelő.
Egyszer sikerült vele nyaralás közben 3,6 l-es fogyasztást produkálni, amit a mai napig nem tudom, hogy hogyan sikerült.
Ami egy kicsit zavar, hogy télen egy kicsit nehezen melegszik fel, de ami jó, hogy -20 fokban is elsőre indult
Olyan probléma volt 2x is, hogy nem indult el. Le kellett vennem a tanksapkát, majd visszarakta és elindult. Állítólag (peugeot assistance mondta) ez gyakran előfordul.
- A szalonból kihozva, másnap vettem észre, hogy a külső hőmérsékletjelző állandóan 11 fokot mutatott este és a déli napsütésben is. 1x kellett a bal első tompított izzót kicserélni.
- Számomra érthetetlen, hogy a kötelező 20.000-es szervizig átlag fogyasztása 4,2 – 4,4 l volt. A szervizt követően felugrott 4,7 – 4,9 l-re. Visszamentem és ott komputeresen megállapították, hogy valóban 4,9 a fogyasztás és minden jó és nem tudnak vele mit csinálni. Úgyhogy mostanában 4,7 l-es fogyasztással mászkálok nyáron, télen pedig 5,1 – 5,2 –vel, ami szerintem egy ilyen motorhoz SOK !
Peugeot Centrál, kötelező szervizek
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |