A fehér hógolyó
Megbizható, nem hagyott még ott úton, illetve egyszer de akkor is csak azért mer kifogyott a benzin, ami ugye a saját hülyeségem. Gyenge pontjai: 1. akadós váltó (amit meg lehet szokni, de szoktam vezetni más autót is és érezhet? a különbség) 2. Gyenge futóm? (ez sajnos viszonylagos mert ugye nyugat európában gyártják és nem ilyen utakra tervezték és sosem jönnének el? ilyen hibák mint nálunk)
Kissé régies konstrukció modern küls?ben, de cserébe megbizható. Motorikusan semmilyen gond nem volt vele, annyi h. most cicereg reggelente mert még mindig húzom a vezérm?szijaztatást, amit elvileg 80e km-nél el?ir a szervizkönyv. Ilyen kötelez? 30ezres 60-as 80-as szervizen sosem volt, annyi csak hogy olajat kb. húszezrenként cseréltük meg ugyanakkor a gyertyát is és kész. Mindig csak akkor vittük szervizbe ha valami baja volt, jó a fülem szerencsére:)
Kényelmi szempontból sokkal jobb mint egy nagyobb kategóriás autó. Pl: apám Peugeot406-osával leutaztam Gy?rbe és megfájult a hátam, egyszer?en túl puhák az ülések és nem tartják a vezet?t kényelmes helyzetben. 206-ossal akármennyit vezettem ilyen nem volt.
Nem szerettem eleinte mert kicsi autó és nem tisztel a többi autós az utakon, ugye ezt egy 406-ossal könnyen meg lehet szokni. Én nem pont ilyen kocsit akartam, az autók formája általában engem annyira nem mozgat, de mostmár megszerettem.
- Jobb hátsó leng?karnál t?görg?s csapágy 60e km-nél, els? gömbcsuklók 80e km-nél(sajnos csak leng?karral együtt lehet cserélni), toronycsapágy (elöl) mindkett?, lengéscsillapitók is megértek már a cserére, + most a h?t?ventillátor is nyekereg néha
Több szerel?nél volt már, az általános vélekedésnek igazat adok, miszerint a márkaszervizek drágák és nem csinálnak semmit és azt kiszámlázzák drágán. Kisseb magánszervizek közül sem mindegyik megbizható, de ahova most hordom ott legalább !értenek! a tipushoz és tudják már kivülr?l a tipushibákat.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Peugeot 106 S16 GTi lessz! |