206 a városi kisautó
2004-ben újonnan vettük a kis Peugeot-t. Egy olyan autót kerestünk, ami a kis, 4 fős családnak elég, jól fogyaszt és nem kerül sokba fenntartani. Így akadtunk rá a 206-ra. Megnéztünk előtte más kisautókat is (Yaris, Clio, Twingo, Fabia...), de végül az árakat és a felszereltséget összehasonlítva a 206 nyert. És meg is érte az árát! Mivel csak városi autónak van használva, így pontosan elég az 1.1 benzines motor a maga 59LE-vel. Az autó keveset fogyaszt, kicsi, így könnyű vele mozogni a városban, de kényelmes (legalábbis elől). Igen nagynak mondható lábtere van elől, azonban a hátsó üléseken már nagyon nehezen fér el 3 ember, szóval inkább csak 4 személynek kényelmes. Felszereltségét nézve megvan benne minden szükséges: rádió (igaz csak kazis), manuális klíma, elektromos ablak, valamint a "sportos", fehér műszerfal-számlapok, alu-gombos váltó. Talán több extrát nem is igényel egy ilyen autó. 5év alatt összesen sikerült vele 23000km-t menni, szóval tényleg egy igazán megkímélt, garázsban tartott, nemdohányzó kocsiról van szó, amivel semmilyen probléma nem volt még. Remélhetőleg nem is lesz! Peugeot 206 mi így szeretünk!
- Mivel szinte újszerű állapotban van az autó, ezért semmilyen baja nem volt még. Most épp nem égnek a tolatólámpák.
Birincsik András, Eger
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |