Autók » Peugeot » 205 (1983-1998)

205 0,95 Junior :)

Városi cirkáló...

Első autóm és imádom! Mikor autót kerestem az volt a célom, hogy: olcsó, lehetőleg jó állapot, megbízaható...A keresgélés közben a sok roncs között, egy szép állapotban lévő, garázsban tartott kis 205-ös keveredett a képbe: kipróbáltam és azonnal eladta magát a "kis dög" kemény 240e ft! Első utam a szervízbe vezetett, hogy leszedessem azt a remek sprotkipufogót, amit az előző tulaj feltétlenül fontosnak tartott egy 950 ccm-es morothoz! Az autóról: 950 ccm, 32 kw, 110-120 km/h max sebesség...Mivel 99%-ban városban használom ez nekem tökéletes - gyorsulgatni ugyan nem lehet vele a lámpánál :) fogyasztás 7-8 l/100 km városban - ez a motorjához képest viszonylag magas fogyasztás a váltonak is betudható, mivel a motornak alig van nyomatéka és ezt nem javítja a hosszú fokozatokkal ellátot 4 seb. váltó! Amiért mégis imádom az az, hogy egyszerű, mint a bot - ami nincs, az nem tud elromlani :) maximális megbízhatóság!!! Ha mégis javítani kell valamit, akkor az a mai árakhoz képest filléres kiadás! Az egyszerűsgé a beltérnél már nem egy nagy erény: km óra, analóg óra, üzemanyag jelző, csak a legszükségesebb kapcsolók és kész, de van benne 4, meglepően kénylemes ülőhely és megy, megy, megy, megy és csak a használathoz szükséges anyagokat várja el... Nagyon örülök, hogy ezt vettem és nem egy halom japán rozsdát - el is határoztam, hogy soha nem adom el - még kb. 10-15 év és mehetek vele peugeot találkozókra :)

- fékek és kuplung (normál kopás) + egy-két tényleg apró dolog

Beleznay autó

Fenntartási költség (8) Évjárat 1993
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (6.6/10)

Peugeot 205 1983