Autók » Peugeot » 205 (1983-1998)

205 1,9 GLD ´88

A 0. beteg, és vadbarom méregzsák a köbön

Első autóként úgy éreztem, hogy egy nagyon szimpatikus, szelid kis golyóval ismerkedek meg, ám kellemesen tévedtem. Már a vezetése is élvezetté vált, mert kapott egy jó kis dobot+szűrőt+kis adalékanyagot (SPURIT!) és megy mint a barom. Mivel kicsi a termete könnyen lehet szivatni a nagy hodályokat, mert én ott is elférek, ahol ők nem :)
Ami nagyonnagy gáz a szériában, hogy az elején lomha, de ha a eléri azt a 4-5 ezres fordulatot, akkor hasít ezerrel (Négyesbe csak 100 után váltok)...és megy...és megy...és megy!

Ha beletanul az ember egy nagyon jó erőgépet kap a maga szerény 60lovával. Nem csak simán kell vezetni, hanem lendületesen, tempósan, szlalomozgatni kell...mert ha megszokta, szinte Ő húzza be a gázpedált!

És lelke van!!! Egy szép szó felér egy "-1l"-es fogyasztással, és 10-15 kölcsön lóerővel!

Viszont kinőttem, ezért szeretnék beújítani egy GSi-t :) (Amit még 2-esig tudok követni ,ami pedig jó egy 88-as "bevásárlókocsitól"!)
Mindenképp jó vétel!

- Állandó gondom van például a trapéz-szilentekkel, ami körülbelül egy 900 Ft-os tétel darabonként. Ami gáz, az éppen az elektronika! Egy (mondjuk nem túl dilettáns) javításnál ki is gyulladtam a Ferihegyi gyorsforgalmi felüljáróján!! Sőt egyik osztálytársam totál ki is égett egy zárlat után!
- Ja és azt se hagyjuk ki, hogy szinte lehetetlen eredeti alkatrészt szerezni hozzá!

Nem hordom szerelőhöz, inkább beletanulok...több, kevesebb sikerrel...:)

Fenntartási költség (8) Évjárat 1988
Teljesítmény (6) Km vásárláskor 262000