Ződ Pögó
A Green kivitel elég ritka, szürkés zöld metál szín, belül b?r+fekete-zöld szövet kárpitozás, nagyon kellemes, zöldes sötétített ablakok. Nagyon pofás kis mazsola volt. Csak hát ugye akkoriban (´98 körül) még külföldr?l pár éves kocsit csak szanaszét csapott állapotban hoztak be. Ez is ilyen volt, az eleje úgy lett összefércelve. Nem volt vészes, de azért nem volt az igazi.
Belül kényelmes, szép, de kissé nyiszmorgós, sok a m?anyag. Ülés kicsi, puha, süpped?s, hosszú úton kényelmetlen. Van aki ezt szereti. A kütyük: Elektromos ablak jó, tükör ici-pici, szinte semmire se jó, ablaktörl? ócska. Hátul nincs hely, csak gyíkszaroknak, nagy láb, bél, fej kizárva, nem fér oda be. Illetve a kutyám tanyázott ott fél évig, és neki nagyon kényelmesen elég volt, mikor ezzel hordtam futkosni a Hármashatár-hegyre.
Ilyenek, hogy légzsák, meg ABS, csak a nagy Pögós népmesekönyvben léteztek, nem ebben a típusban (akkortájt).
Váltója olyan, mint a kitaposott kuzák kucsma, bemegy a sebességbe, de határozott pontja az nincs...
Fékek elég szerények, de a kocsi ezt a lassúságával megtámogatja, szóval olyan nagy baj nem lehet vele. Megállni azonban nem könny? vele, ha hirtelen kellene... Feleségem ötször törte össze, háromszor nem kapott jobbkezet, kétszer ráfutott. Szerintem a fék is komolyan benne volt ebben.
A motorja gyenge, mint a harmat, de nem gyömbörgött, hogy el vagyok romolva, meg hogy adjak neki olajat 1000 km-enként. Kiforrott, elavult 60 lovas 1,1-es. Szerintem jó választás, mert nem fogyaszt sokat, és az 1,4-es se megy ám sokkal jobban (próbáltam).
Fogyasztás: Városban 7 liter felett picivel, országúton 5,5, autópályán 130 felett 8 literrel mocorog.
Mindent egybevetve jó kis kocsi, és nem drága, de a védelmi szolgáltatásai a mai világban egy jó er?s nullának min?síthet?k.
- Tulajdonképpen semmi komoly.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1994 |
Előző autója? | AX 1,4TRD | Következő autója? | Opel Astra G 1,2 |