Autók » Peugeot » 106 (1991-2004)

106 Kid

Tűzpiros Zseboroszlán, Lionkid!

A Kis Rettenthetetlen!
Kezdem ott, hogy a francia autókat eddig nem komáltam. Csak német technika, mondogattam és eddig nem is csalódtam benne. Eddig!
Mert 3 opel után, amelyek mindegyike nagyon jó vétel volt és hálával tartozom nekik, vettünk egy kis Corsa 1.4 swinget. Ha ment nem is volt vele gond, de...Egy fránya hiba, amit nem tudtak megfejteni még a központban sem Pesten, néha megállt és nem indult, csak ha lehült, akkor.
Szóval megharagudtam a német tecnikára és befranciásítottam. Egy Renault és egy Peugeot. Sokan már lemondtak rólam, mert ilyen gyors váltásra nem számítottak és óva intettek attól, hogy francia autót vegyek, nemhogy rögtön kettőt. A családban már volt 106-os Peugeot XT változat, és bosszantó kis hibák voltak, viszont nagyon ment. A jelenlegi kis Peugeot-ot egy idős nénitől vettem, aki az elmondása szerint az 5. sebességet csak autópályán használta. Nem lehet ilyen szerencsém! - gondoltam, és egy esős napon elmentem megveni álmaim autóját. A néni rövid alku után 200000 Ft-ért(!) adta oda a kis tűzgolyót. Szombathelyről Székesfehérvárig szakadt az eső és a tulajdonos néni szerint az első ablaktörlő rossz, mert leégett. (Ez is az alku tárgyát képezte). De a városból kiérve motorháztető felnyit és a stekert összedug és a törlő működik. Hazafelé 110-nél 5-ikben nyüszít a váltó, mert most kopik be. A motorja 954 ccm, de a néni szerint limitált szériás, ezért sportkipufogo van rajta, meg a farmerhuzat. Amúgy fapad (még szivargyújtó stekker sincs). Nem nagyon használta a drága a csomagtartót sem, mert sértetlen volt. Otthon aztán a kötelező cserék, amik szoktak: vezérműszíj, feszítő, olaj, szilentek, alsó gömbfejek, de csak a nyugalom kedvéért, mert jók voltak.
Azóta napi 120 km-t megyek vele és a fogyasztás 5.2 körül állt be. Hihetetlen élmény vele gyorsulni, a szerelő is mondta, hogy valami nem stimmel, mert nagyon megy. Szóval azóta csak egyvalami hiányzik: 3 csavaros a felni és nam kapok hozzá alufelnit. Segítsetek!!!
Imádom és mindhalálig Peugeot!

- Belső levegő ventillátorában szorult a szénkefe, ablaktörlő mosó motorja (típushiba-állítólag)

Kaszás művek Seregélyes, ajánlom mindenkinek, talán az egyetlen becsületes szerelő.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1994
Előző autója? Corsa, Vectra Következő autója? Még nem tudom