Kedves Törpe
Egy vízhűtéses kispolszki után vettem, mivel attól már csaknem idegösszeroppanást kaptam. Elősször azt hittem kálváriám folytatódik, az első héten kaptam egy jobb hátsó defektet. Azóta viszont az olajcserén, műszaki vizsgán kívül nem kellett sokat költenem rá. A váltónál kellett cserélni egy tömítést más komoly problémám nem volt vele. Beázott az antennánál, de ezt egy ismerős szerelő 5 perc alatt megoldotta.
Kényelmes és szerintem tetszetős kis autó. A 954 köbcm nagyobb emelkedők leküzdéséhez kevés, de egyébként még országúton is lehet vele tartani a forgalom tempóját. Általában 100-110 km/h az utazótempóm, ekkor még a fogyasztás is igen barátságos. Nyáron hosszabb úton 5 liter körüli. Természetesen télen, városban használva kicsit több.
Leginkább egyedül vagy egy utassal utazon benne, de ha szükséges 4 -en is elférünk. Igaz ekkor hátul nem túl kényelmes, de rövid távon megteszi. És a 4 ember csomagjának sincs hely, hosszabb kirándulásokra 4-5 embernek ezért sem ajánlott.
Az enyém viszonylag jól felszerelt: távirányítós kp-i zár, digit. kilóméterszámláló, szervizintervallumjelző, légzsák, ford. szám mérő, elektromos ablak. Egy tetőablaknak még örülnék, esetleg ABS és utaslégzsák, de más nem is kellene. Sok exrát felesleges szemfényvesztésnek tartok, ilyen pl. az elektromos tükör: a baloldalit elérem nyújtózkodás nélkül kézzel, a jobboldalit is elég egy évben 1X beállítani. Azért az évi egy mozdulatért fizessek 40-50 ezret?
A szervizeltetést egy ismerős Peugeot-szerelővel oldottam meg, így tuti mindent vadonatúj, gyári alkatrészre cserélt amit kellett, és nem gyári alkatrészárakon.
- jobb hátsó gumidefekt
- tömítés a váltónál
- beázás az antennánál
- ja igen és az ékszíj is csúszott egyszer
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1999 |
Megbízhatóság | (9) | Vezetett km | 20000 |