"fostalicska"
Szerettem ezt a kisautót, ezen tanultam meg igazán vezetni. Nem tudtam milyen autót akarok, ez meg tetszett, meg erre volt pénzem. Úgy gondoltam városban elfutkozni jó lesz. Gyerek sem volt még, ketten a párommal beleférünk. Aztán úgy adódott, hogy a megvétele után 1 évvel munkahelyet váltottam, így naponta 80 km-t kellett autóznom. Eleinte zavart, hogy mindenki leelőz, aztán megszoktam. Mondjuk, ha olyanja volt a kicsinek, ment mint a meszes... Bár 135-nél többet nem lehetett kihozni belőle. Közben gyerek is lett, úgyhogy már hárman mentünk mindenhová. Meglepő módon szinte minden belefért. Ha hétvégére pakoltam, babakocsi, etetőtészék, egy raklap játék és 2 utazótáska simán befért. Igaz tele volt a kocsi. Ezt csinálja vki meg egy "nyunyukival" Aztán kinőttük, meg elegem is lett belőle. Közben hébe-hóba kölcsön kocsivál másztam (Ford Mondeo 1.8, Seat Cordoba 1.4 SE, fater Clioja), és teljesen más érzés volt. Elég volt a kickocsikból!
Váltottam...
Szerettem nagyon ezt a kis kocsit, csak pozitívan tudok róla beszélni. Mindenhova elvitt, télen is pöccre indult, gyári akksival (értsd 10 éves!) Kényelmes volt, tetszett a franciás luxus (e. ablak, táv. ir. kp. zár), hol volt a 10 évvel ezelőtti német autókban alapban ilyen?
- Csak az ú.n. kopó alkatrészek, fékek, kipuffogó (végén újat kellett venni:13. 000,- HUF + 5. 000,- beszerelés), stb. Mondjuk egyszer megfőztem a hengerfejét egy forró nyári napon a dugóban egyesben-kettesben. De megúsztam tömítés cserével:15.000,- HUF. Olajcsere évente, vagy ahogy kijött. Ami idegesített, az a kulcs, betörtek a gombok. Szakszervízben azt mondták, hogy 18. 000,- HUF lenne a csere! Csak tok nincs? Nincs. Komplett kulcs 18 ropi. Nem kellett!
Haver srác(ok)
Suzuki Keszthely