Autók » Peugeot » 106 (1991-2004)

106 1,1 XN

Csak fiatalabb lennél...

Egy 1986-os FIAT Panda után maga volt az álom.

Pontos váltó (pedig másoktól nem ezt hallom), jó fogyasztás, pofás, elektromos ez+az, állítható fényszoró magasság, nekünk még kényelmes is.

Sajnos a kuplung váltóvonalon valami nagy gebasz van mert az autó melegen rángatva indul el, kis gázzal lefullad egyébként meg bőg. Felváltáskor is ha kiengedem ránt egy nagyot. Illetve rántott mert már olyan finoman váltok vele (megtanultam :) ) hogy nem venni észre. De persze ettől még egy kisebb domb is kihívás elindulás szempontjából.

Voltam már több szerelőnél. Sok pénzért semmit kaptam. Ha hiszitek hanem mind a kettő úgy húzta meg a motor-bak tartó csavart h menet közben szét esett a szerkezet!!! Érdekes, amikor ezek után magam meghúztam nem történt ilyen...

A fék kétszer is bemondta az unalmast, de főleg a másodiknál furcsáltam. Túl rövid idő alatt megint 30 K a szerelőnek...

Pozitív:
(+) Nekem igen is kényelmes
(+) Tényleg jó a motorja, ezt a 60 lóerőhöz képest mondom persze
(+) 90% országút és 10% város esetén 6-6.5 liter. 100-105 km/h (igen, forgalomtól elzárt magán úton)
(+) Teleszkópos motorháztető

Negatív:
(-) Ebben a korban már egyre több minden adja meg magát, nem örök darab
(-) Nemrég elkezdte ZABÁLNI az olajat így azt hiszem a kedvenc részem a motor is meghal lassan...

Összesítve, kompakt jó autó ez, csak eljárt felette az idő. Amikor ott hagyott az út szélén az legtöbb esetben nekem, illetve a szerelőnek volt köszönhető. Ahogy az itéletekből látom a 206-osok nem bírnak ennyit.

Nekem nem érte meg mert inkább egy igénytelen, olcsó, megbízható Swift-et kellet volna vennem.

Na megyek oszt becserélem valami fiatalabbra...

- Hátsó fék munkahenger 2x - Kuplung, már lett szabályoztatva is de hiába :( - Közponzizár - Belső műanyag elemek - Teleszkóp

Fenntartási költség (7) Évjárat 1997
Előző autója? Panda Következő autója?
Verdikt (7.6/10)

Peugeot 106 1991