A takarékos oroszlánkölyök
Kényelmes, kompakt kisautó, városi használatra tökéletes, alig eszik, magam sem hittem el, de ha nem vagyok sztepptáncos kedvemben, simán elmegy öt liter körül.
Városi szaladgálósnak használom,erre ideális, könnyű vele parkolni, kis helyen is elfér. Néha megyek vele nagyobb utakat is, havi 2-3 alkalommal van, hogy 200-300 km is megvan egyben, ennek ellenére aki ilyen távokat megy annak nem ajánlom, mert csak magát szívatja vele.
Cuccolós kocsinak kicsit szűkös, de én vittem vele szekrénysort és laminált padlót is. Két személynek ideális, amikor 3-4 személy ül az autóban már csak vonszolja magát.
Vásárlás után egy apróbb hibája volt, de az megszívatott rendesen.
A legkülönbözőbb időpontokban, kb havi rendszerességgel az autó úgy döntött, hogy nincs kedve elindulni, de néhány óra várakozás után mintha semmi sem történt volna. Ebből akkor lett elegem, mikor egy kereszteződésben lefulladt és nem tudtam elindítani. Nagyon kellemetlen élmény volt a csúcsforgalomban letolni az útról a drágát. (viszont pozitívum, hogy egymagamnak sikerült megoldani viszonylag könnyen a dolgot)
Hordtam szerelőről szerelőre, de mindenki csak vakarta a fejét és széttárta a karját, hogy bizony ez az autó tökéletes.
Hosszú nyomozgatás után kiderült, hogy elromlott a műszerfal panelen a vízhőfok visszajelző lámpa, így nem tudta jelezni, hogy a hőgombával van a gond. Ezt nagynehezen kikövetkeztettük, megvettem az alkatrsézt és egy félórás művelettel már benne is volt a gépállatban. Mint utólag kiderül az autóalkatrész boltban a forgalmi alapján(!) rossz típusú alkatrészt adtak, így a probléma nemhogy megszűnt, hanem drasztikusan felesősödött, így végül a Peugeot márkaszervízben bemérték az autót és 36(!) Mátyásért ki is cserélték az amúgy kétezer forintos alkatrészt, mindezt 10 perc alatt.
A fenti eseten kívül kuplungbowdent meg négy gyertyát cseréltem benne és megvolt az olaj/szűrőcsere tízezrenként.
Hátránynak megemlíteném a háromlyukas felnikiosztást, használtan szinte lehetetlen kapni hozzá, ha külön felnin szeretnéd a nyári meg a téligumi szettet, akkor ez szempont lehet. Sajnos a bontott alkatrész is ritka, nyomozni, járni kell utána elég sokat.
Összességében "játszós" autónak bátran ajánlom. Városi cirkálónak kiválóan megfelelő, de már közútra kivinni is necces, 110-nél meg olyan szintű a zaj, hogy egy órán át zsong a fejed tőle miután kiszállsz.
Takarékos, szerethető kis oroszlánkölyök.
- Vízhőfok jeladó, kuplungbowden, kinyomócsapágy, műszerfal panel, többször letörték a tükröt.
Városi zugműhelyek, haver haverja, saját magam.
Peugeot Autósziget, Pécs - Korrekt, gyors, viszont iszonyat drága, egy kb kétezer forintos hőgomba cseréért harminchatezer forintot számláztak.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | – | Következő autója? | A3 1.6 V8 |