Autók » Opel » Zafira (2005)

Zafira 1,9 CDTI 150LE

Sportos mindenes

Az előző autóm is egy Zafira volt (2.0 DTI), aminek nagyra értékeltem a praktikumát, de a viszonylag lomha és kultúrálatlan dízelmotor miatt igazán szeretni sosem tudtam. Némi spórolás után váltottam egy új 150LE-s dízel B Zafirára (Enjoy jópár extrával, nemcsak a kvázi kötelező Enjoy+ csomag). Eddig nagyon örülök a cserének, az autó megszerettette magát, pl. ez az első autóm, aminél gyakran agyalok azon, hogy mivel lehetne még tovább pofásítani, kiegészíteni. Azt kaptam, amit vártam: az Opeltól elvárható jó kompromisszumot a minőség, megbízhatóság és ár tekintetében, szuper motort, jó felfüggesztést, kiváló praktikumot, és sajnos kezdődő utastéri zörgéseket. Nálam eddig semmilyen hiba nem fordult elő egy kiégett izzón kívül.

Pozitívumok:
- Egyterűhöz képest kifejezetten sportos megjelenés, főleg az orra.
- Praktikum: +2 ülés (ritkán van rá szükség, de olyankor aranyat ér, a gyerekek meg egyenesen imádják), variálható ülések, tágas
- Hatalmas csomagtér (645 liter)
- Biztonságos, kissé kemény felfüggesztés
- Szuper motor (kuturált, erős)
- Korrekt minőség és anyagok
- Biztonságos (5*, magas üléspozíció)

Negatívumok
- a korábbi kiadáshoz képest valamivel kevesebb rakodóhely a vezető körül (a designos műszerfal kialakítás és a jó törésteszt miatt vastagabb ajtó áldozata)
- tulajdonképpen pont kényelmes az üléspozíció, de az előzőnél jobban hátra lehetett tolni a vezetőülést
- ami viszont zavar, hogy az utóbbi időben jelentkezett néhány zörgés a beltérben (leginkább a műszerfal tetején lévő hangszórótakaró rács, illetve kanyarban a kézifék környéke, plusz a műanyag ajtóborítás mellettem). Nekem a halálom, ha egy autó belseje zörög, a feleségem pl. meg sem hallja. Annyira nem zavaróak, hogy ezek miatt nekiálljak szétszedetni, de ezért nem kap 10-es minősítést.

- Egy megrendelt extrát (tempomat) elfelejtettek megrendelni, de szó nélkül pótolták (szerencsére könnyen be lehet utólag építeni) -0Ft
- Hátsó rendszámtábla-megvilágító izzó kiégett - 163Ft

Opel Magocsa, Mátészalka
Van némi személyes ismeretség, az eddigi tapasztalatok jók.

Opel Klassz, Debrecen
Érdemi munkájuk nem volt, de mondjuk azt az egy izzót roppant szakértő módon cserélték ki.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2006
Előző autója? Zafira Következő autója?
Verdikt (8.3/10)

Opel Zafira 2005 (2005)