Autók » Opel » Zafira (2005)

Zafira 1,9cdti

Próbáld ki- meglátod !

Amenyire féltem az Opeltől, az előző autónk a Vectra, feledtette velem minden régi előítéletemet.A nálunk lévő 2-3 év alatt(kb:150 e km), csak :tankolás,olaj,fék-no problem .Ennek reményében kezdtük nézegetni a Zafirát.Mikor megjelent első látásra megtetszett az autó, akkor már eldöntöttük , ha eljött az idő, mi is veszünk egy ilyet.Elég sok embert kérdeztem, interneten folyamatosan néztem (népítélet - :o) ), akik már használják ugyan hogyan vélekednek róla, kényelem és hasonló nyalánkságok.Néztem a "vetélytársakat" , bár azoknak az ára jóval drágább (Galaxy,Sharan...), nem tudtak megygőzni, hogy egy négyszemélyes családnak miért ne lenne elég a Zafira .
Telefon (Opel): ki szeretné próbálni vmelyik típusunkat?
Hogyne szerettük volna, hosszas egyeztetés és várakozás után kaptunk egy 150LE dízelt. Győzött az érzelem, az egész családnak tetszett.Kényelmes, dinamikus, németes belső ( az a semmitmondó! ) - nekem bejön, mindenből annyi amennyi kell, NO CSILLI-VILLI. miután visszavittük az autót, 1 hét arra ment rá, ki tudja legyőzni a vetélytársakból, senkinek sem sikerült .2006 végén vettünk egy ~120LE (+/- pár lóerő :o)), enjoy-t, plusz ami még kell:+légszák,aktív támla...fő a biztonság !

Kényelem:192 cm(ÉN), kényelmesen elférek(hosszú távon is),mögöttem gyerekülésben 5-éves , ő is kényelmesen( a lába is) + feleségem + gyerekülés (baby hordó) - szóval így 3-an is kényelmesen elvannak.A csomagtartó elég nagy , jól pakolható.Rugózása kicsit kemény - családapáknak sportos,ha egyedül van, szerintem pont jó!
Teljesítmény:Nem tudom a többiek hogyan hozzák ki a 6-7 literes fogyasztást dinamikus autózással, eddig ez még nekem nem sikerült, lehet, hogy nem vagyok elég dinamikus? A folyamatos tempó általában 140-160 km/h, itt nekem 1 tank általában 650 km, bár megsúgták 120 km/h -nál a 6L könnyen elérhető! :o)

Hibák:Eddig még semmi, bár 30e kmnél első két fékbetét csere :27e (öhm), na ja.

Összegezve:Az autó eddig ideális választásnak tűnik,minden szempontból, igazi családi autó, ami még jól is néz ki! Ajánlani tudom mindenkinek !

2008 - első hibák( zörög a motor/tükör/generátor ) Az autót folyamatosan márkaszervízben ellenőrzik, részemről az olajcsere 15 e-nél(bár nem kellene, de szerintem később meghálálja!).Eddig a fennt említett apró malőrökön kívül semmi említésre méltó nem volt, bár amióta van benne fedélzeti segédeszköz a fogyasztást is lehet mérsékelni. :o)
Továbbra is csak ajánlani tudom.

- 70.e-nél Zörgött a motor- a motoron lévő műanyag burkolat rezonált, elkoptak az alátétek(gyári műanyag), lecseréltük gumi alátétre csendes!
- 88. e km-nél
- Jobb oldali elektromos tükör nem mindíg műxik, ki- be hajtásnál ( szétugrott a játékmotor lelke - 5 perces javítás!)
- Töltésjelző lámpa kigyulladt = generátor rossz - garanciában cserélték a kompletten az egészet, 1 nap.

Opel Gemenc

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006