Autók » Opel » Zafira (2005)

Zafira 1,6 NJoy

Nagyon szeretjük és tágas

Valamiért nagyon tetszett a Zafira, így nagyon örültem mikor megvettük 1,5 évesen, pont nyaralás előtt. Rögtön ki lett próbálva minden, megpakolt csomagtér fullra is, 7 személlyel is kiváló volt. Mértem 7,5L fogyasztást, meg 10,2L is. Én szeretek vele előzgetni, lehet pörgetni az 1,6 motort is, igaz a fogyasztás kárára. Olvastam a szervizfüzetben, hogy 1000km-enként kell 0,5l olajat utántölteni. Na én állandóan figyeltem, de 5000 km után töltőttem 0,2dl. Igazi családi autó. Most a hidegnapokban igazán jól jön az első ülések fűtése, nagyon jól esik, hogy már 2 perc után érzi az ember a kellemes meleget alulról is.
Negatívumok: Az A oszlopok akadályozzák a kilátást kanyarodáskor, kevés a rakodóhely elől (jó lenne ha az ajtóban a térképzseb úgy lenne kialakítva, hogy lehetne 1L flakont tárolni, mint mondjuk az octaviában).
Szerintem bele kéne tenni a kötelező szervízekbe, hogy 60e, 120e km után az ablakmosószűrőt is vizsgálják meg.
Remélem nem lesz vele baj, 4 éves koráig szeretném megtartani.
14000 km után is az A oszlop továbbra is zavaró, én sokszor kerülök zavaró helyzetbe. Kanyarodáskor a zebránál nem látom a gyalogost az A oszlop miatt.
A fogyasztás továbbra is 9-9,5 körül van, nem tudom legyebb vinni, bár nálam mindig megy a klima.
25000 km megtétele után is zavaró az A oszlop.
Ebben a reggeli - 10-12 fokban indulni az ülésfűtés nagyon szuper.
Imádom

- 52000 km-rel vettem, az idő alatt mi romlott el nem tudom. Mióta nálam van a szélvédőmosó motorját valamint a nagynyomású fényszorómosó meghajtó szerkezetét kellett cserélni, de ez garanciális volt. Egyébként az ára 28500 plussz munkadíj lett volna összesen. Az Opel Gombosnál a két éves szerviznél nem cserélték ki a pollenszürőt (később kiderült, hogy kicserélték). 2,5 éves korában gondott okozott a klima, hangos lett a fütőventillátor. A Dunához vittem ott kiakarták cserélni a fütőmotort 130.000,00 Ft-ért, meg kicserélték a pollenszürőt, mert az eltömítődött. A fütőmotort nem cseréltettem ki. 2007 májusban nekem jöttek, ezt az Opel Duna-ban javítattam (4 elem fényezése, nem tört semmi, csak egy hölgyike végig karcolta az autót). 2008 év végén a Gombosba vittem 3 éves szervizre. Nagyon rendesek voltak. Megnézettem miért hangos a klima fütőventillátora (nekem úgy tűnt, hogy csapágyas). Kiderült csak eltőmítödőtt 3.500,00 Ft volt a költség. Kétszer voltam közben a Gombosnál, hogy a fékbetéteket kell-e cserélni, mert a kocsiban 75.000 km van. Először 70.000-nél, de azt mondták még van benne kb. 5.000 km. 75.000-nél még mindig azt mondták nem cserélik, mert még mindig mehet kb. 5.000 km-t.
- A kürtöt kellett cserélni 9.000 Ft volt. 77500-nál Twinport szivó gyűjtőcső csere. Szerelés 180.000 Ft. Drága volt.

Opel Gombos (szentendrei út). Itt vettem ide hordom, bár BP. másik végében lakom. Eddig mindig rendesek voltak velem.
Meglehet beszélni velük, hogy időpontra mész és akkor rögtön neki állnak és az igért időpontra az igért árért kapod vissza. És még kávéra is meghívnak.

Egysze belém jöttek, akkor az Opel Duna-ba vittem, a pollenszürőt is ott cserélték. Fütőmotort akartak cserélni 130.000 ért, mikor csak valami eltőmítette a ventillátort.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Teljesítmény (6) Km vásárláskor 52000