Autók » Opel » Zafira (2005)

Zafira 1,9 CDTI 120 LE

Kis családom részére... :-)

Nagyon jó autó. Enjoy plusz felszereltséggel újonnan hazai kereskedésben vásároltuk.Előtte volt peugeot, seat, astra kétszer, almera a családban. Minden precízen működik, kellően húz, csendes a belső tér, nem nyiszog-nyöszörög. Kicsit 200 fölött a vége. Erősebb kanyarban is megfelelően fekszi az utat. Jó a klíma, bár most már kicsit megbízhatatlanabb, mint eleinte. Talán a zene egy kicsit lehetne minőségibb. Ülések kényelmesek hosszú távon is. A belső anyagok kellemesek, de nehezen tisztíthatóak. Az A oszlop elég veszélyes - kanyarodásnál takar rendesen. Az autó lehetne egy kicsit szélesebb talán, szerintem az átlag kompakt egyterű belül nagyobb. A hatos-hetes ülés csak gyerekeknek ajánlott, nekik viszont hosszabb útra is megfelelő.
Azért írtam a negatívumokat, mert pozitív benyomásokból sokkal több van. Összességében nagyon szeretjük, reméljük még sokáig ilyen kellemes társ lesz.
43000 km után is hálás jószág, unalmas német autó létére nagyon is lehet szeretni.
102000 km-nél még mindig a család kedvence.

185000 km. Soha nem hagy cserben minket, Két alkalommal meghibásodásnál vészprogramra kapcsolt és tovább tudtunk menni vele. Szokásos kopások megvannak, kormány, váltószoknya főleg, lámpa búrák bemattultak - esztétikai felújítást igényelnek.
Fogyasztása továbbra is 6,5 átlag vegyes használatnál.
Minden működik, nincs rendellenesség, megbízható. Nem akar szétesni, nem nyöszörögnek a műanyagok. Dinamikus, csöndes a motorja.
Jó döntés volt a zafirát választani.

- kesztyűtartó zár - fűtés-zárlat - generátor - kürt - viszonylag sűrű izzócserék elől - turbo - egr szelep - lendkerék - stabilizátor pálca többször -

opel autopalace hungary(délpest) - korrekt, rendes cég. A hibákat majdnem mindig pontosan diagnosztizálják, egyszer a turbóig vezető út elég költségesre sikerült. Rugalmasak, segítőkészek, nem is írnék negatívumot. Csak ajánlani tudom őket.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? 307 Következő autója? ???
Verdikt (8.4/10)

Opel Zafira 2005 (2005)