Autók » Opel » Zafira (2005)

Zafira 1.6i az alulmotorizált

Kényelmes családi autó

1.6-os 100 lovas. Csodát nem kell tőle menetteljesítményben várni. Nem kell erősebb, mert egyre kevésbé tolerálják Európa szerte a gyorshajtást. :-(
Az úttartása nagyon jó. Jól irányítható, hirtelen kormánymozdulatokra jól reagál. Tetszik, hogy nem az elejét tolja, hanem intelligensen teszi a hátulját.
Biztonságos családi autó. A feleségem elfér mögöttem, pedig nagy helyet fogalalok el, mert fexem az ülésben, és mellette a két pici is elfér az üléseikben. A +2 ülést még sosem használtam -ehhez kicsi az autó-, meg valszeg nem is fogom. Szerintem felesleges, inkább a csomagtartó lenne ennyivel nagyobb.
Amiért szeretem:
- van benne adaptív bi-xenon, ami bevilágít a kanyarba. Ez szuper.
- van benne esőérzékelő ablaktörlő, amit szintén nagyon jónak tartok.

Fejlesztési potenciálok:
- az automata világítás -ami egy csomagban van az esőérzékelős ablaktörlővel- igaz, hogy sötétben műxik, de sajnos sebességhez nem állítható, ezért nappal ha elhagyom a város muszály kapcsolgatni.
- annak ellenére, hogy bőrös, a bőrön kívül az egész belseje tiszta műanyag, ez egy kicsit elszomorító.
- nagyon nagyok a holtterei, ez parkolásnál kényelmetlen, városban veszélyes.
- a fék hamar "elfogy", ha vizesek a tárcsák (értsd hosszan mész esőben) nincs fék. H amegfékezed, utáűna megint van.

Összességében szeretem, egy kényelmes családi autó.
(egyébként baromi drágának találom a 7,2-es árával, ennyiért az USÁban fullos Voyagert, vagy Explorert lehet kapni. Méretben nem összehasonlitható.- Ez persze nem az autó hibája)

- A tempomat 50-65 között nem kapcsol ki.
- A boardcomputer terekőgombja a kormányon nem mindig funkcionál.

Opel Oster, Veszprém
A tempomattal nem tudnak - vagy nem akarnak mit kezdeni. Továbbra sem jó, pdeig már 3x legalább volt ott

Különben is tök hülyék, ha tehetitek kerüljétek el őket jó messziről!!! Szarháziak és abszolút nem ügyfélbarátok.

Egy 2 órás szervizt nem tudtak 4,5 óra alatt megcsinálni, majd amikor megkérdeztem, hogy meg tudták-e csinálni az ablakmosó szint visszajelzőt, az mondták, hogy a spriccni biztositéka volt kimenve (ez nem volt jó) azt kicserélték és jó lesz. Hát persze, hogy nem lett.... A belsejét szintén nem sikerült kimosni, és amikor szóvá tettem még a szervizvezető gyereknek állt feljebb!

Fenntartási költség (5) Évjárat 2007
Előző autója? Zafira 1.6i Következő autója? Chrysler Voyager 2,5 CRD