Autók » Opel » Zafira (2005)

Zafira 1,9 CDTI

Csalódtam az Opelben

csalodtam az opelban nem gondoltam,hogy rossz választás lesz ez a zafira.Ennyi pénzért amennyibe kerül többre számitottam.Nagyon sok elektromos problémája van ahogy öregszik sorba jönnek elő a nem várt gondok ami azért furcsa mert még csak két éves.Mi lesz 5 éves korára szét esik?

- KESZTYŰTARTÓ CSERE, KORMÁNYMODUL CSERE,KÜRT CSERE,REJTETT ÜLÉS FOGANTTYU CSERE,HÁTSÓ ABLAKTŐRLÖ KÖZÉPEN NEM TÖRÖL 6000 ft-ért cseréltethetem,ÜLÉS SZŐVETE A GYEREK ÜLÉSTŐL KIKOPOTT
- 1-hónap alatt DE HA OPEL GYEREK ÜLÉST VETTEM VOLNA BELE 95.ezer ft-ért AKKOR NEM KOPOTT VOLNA KI szerviz szerint.HÁTSÓ ABLAK MOSÓ HASZNÁLATAKOR GONDOL EGYET ÉS LEDOBJA A VIZVEZETŐ CSŐVET A TARTÁLYROL JAVITANI NEM LEHET CSAK CSERÉLNI MŰSZERFAL ZÖRÖG AJTÓ KÁRPIT ZÖRÖG OLDAL KICSI IRÁNYJELZŐ A SÁRVÉDŐN MEGÁLLT A VIZ BENE CSERE BAL ELEJE KOPOGO HANGOT AD ESŐS IDŐBEN. HIDEG IDŐBEN ELÉG HANGOS A MOTORJA KICSI AZ ABLAK MOSO TARTÁLY,KEVÉS TÁRLOREKESZEK VANNAK AZ ELSŐ ÜLÉSEKNÉL,KÖZÉPSŐ ÜLÉSSOR KÖNYÖKLŐJÉT NEM TUDOM KINEK TERVEZTÉK? A RÁDIÓ MENET KÖZBEN ELMÁSZIK A SÁVROL ANTTENNA ERŐSITŐT CSERÉLTEK DE IGY SEM JÓ.A MOTOR TÉRBEN A DISZBORITÁS RÖGZITŐ GUMIK ELKOPTAK IGY ZÖRÖG A BURKOLAT 2000ft ért cserélte garanciába a KÖVESDÁN.

dunaujváros dunapent
vásárlást követő héten vissza vittem szervizbe balra elhuzott. Megálapitották biztos a hó miatt húzz el a kocsi balra nincs hibája.A kürt hol szolt hol nem ha felkapcsoltam a világitást nem müködött ha lekapcsoltam müködött.ha esett az eső nem müködött ,kicserélték kiprobáltam a mühelybe szólt elindultunk haza féluton használni szerettem volna nem szolalt meg esett az eső.telefon időpont kérés egy hétre rá reggel 7.30-ra kaptam időt.Lementünk ismét.1 óra alatt megjavitják,közölte a munkafelvevő hölgy.11.40 körül még semmi kérdeztem a munka felvevő hölgytöl mikor lesz kész a kocsi közölte folyamatba van.Feleségem közben kiment a picivel sétálni de rögtön vissza fordult mikor meglátta,hogy a zafira ott áll ahol leparkoltunk vele reggel 7.30-kor.Szová tettem minek rendelt ide fél nyolcra ha a zafirát még nem vitték be javitásra.Erre rángatni kezte a válát mire felemeltem a hangomat és kértem a gépkocsi kulcsát és a szerviz füzetet vissza.Egy illető úr meghalotta a jelenetet és oda ment egy szerelöhöz aki elvitte a kocsinkat 12.30 körül meghozták az autot.Közölték kicserélték a kürtöt.Ami ismételten esőben és világitással nem müködött.Ezek után elvittem más szervizbe ahol megállapitották a hibát miért nem müködik a kürtje a zafirának a hiba?Karambolos törött kürtöt szereltek bele ami zárlatos volt és a viz bele folyt menet közben.Ezt a kürtöt nem cserélhette ki ez a szerviz nekünk garanciába mivel nem eredeti volt felszerelve.Ezért tanácsolták ha nem akarok 10.ezer forintot kifizetni akkor irjak annak a szalonnak a vezetőjének ahol ezt csinálták hogy állitsák vissza eredeti állapotára az autot.Ez megtörtént kaptunk egy uj idö pontot mire vissza vittük a kocsit.De mikor lementünk pont nem dolgozott a villamoság szerelő.2-nap múlva vissza hivtak mikor sikerült kicserélniük a kürtöt a zafirán.Ezek után már NEM járunk vissza a dunaujvárosi szalonba.

kövesdán elégedett voltam velük egésszen addig amig a 2-éves szerviz eljött.telefonon egyeztettem a munka felvevő hölggyel aki közölte 1.9-es diesel "B"zafira költsége zöldkártyával külsö belsö takarittással 40.000-45.000ft körül lesz.Azért elötte felhivtam még két szervizt ahol ugyan ezt az árat adták csak nem külső belsö takaritással hanem választhattam én az ajánlatukbol.Igy mivel az árak egyformák voltak nem modositottam maradtam a megszokott KÖVESDÁNNÁL.Aposom elvitte a kocsit mikor ment érte ledöbbent mikor a számlát elé rakták 68.138 ft.Ebben semmi extra nem volt,csak ami a kétéves szervizbe be van irva.A KÜLSÖ BELSÖ TAKARITÁS AZ NEM TÖRTÉNT MEG DE 2000ft A SZÁMLÁN SZEREPELT.Felhivtam a szervizt közölték a hölgy nem jól tudta az árakat sajnálják a dolgot de náluk ennyibe kerül a szerviz.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Előző autója? ASTRA 1.4 Következő autója? TOYOTA VERSO ,VW-TOURAN