A nagyonnemtörténiksemmi művészete...
Az autó remek, volt már zafirám ( imádnivaló zöldlajhár néven van fent), de ez sokkal jobb, a kettő között ég és föld a különbség. Az 1.6-osom után nagyon gyorsnak tűnik a 2.2-es 16V-s motor, ami 155 Le-t teljesít. Az automata váltó eddig rendesen tette a dolgát, finoman kapcsolja a sebességeket, sajnos csak 4 fokozatú, de eddig nem hiányzott az ötödik. A váltón lévő hókristály mintájú gomb a téli fokozat( 3-asból indít, nem pörög ki a kerék). Legmagasabb felszereltségi szinttel rendelkezik (Cosmo), így szinte minden extrával fel van szerelve, ami plusz dolog benne: ülésfűtés, a csodálatos SPORT gomb(futómű bekeményedik, váltó extra gyors, gázpedál érzékenyebb), Parkpilot(tolatóradar) - ez utóbbit ajánlom, mert előre is van 4 érzékelő, és a nehezen belátható elejét nem karcoljuk meg, Fedélzeti számítógép, sportülések(bőr/textil). Az autó gyönyörű Pannacotta színben pompázik, 16 -os 5 ágú Y küllős felniken áll. Amivel még meg kell barátkozni: Az automata alapjárati kúszása dombon fölfelé nem elég, ezért gázt kell adni, viszont ilyenkor nagyot ugrik a gázra. Nagyon finoman kell ilyenkor a pedálhoz nyúlni, és aztán meg is lehet szokni. A másik: Bármilyen idő van, a középkonzol felső része tükröződik az szélvédőüvegben, és ez zavaró(szokást igényel, de van aki lefujatja a világos elemket). A harmadik: 10-13 L között étkezik városban jó esetben, de sportgombbal még több is lemegy a torkán, viszont országúton, normális esetben beéri 7 literrel. Mindenkinek ajánlani tudom, aki akar egy gyors, kényelmes, és nagyon szép egyterűt!
- - még semmi baja nem volt
Opel Penthe (Pécs) : (fogom majd vinni, eddig még nem volt, így az osztályzásom a korábbi Zafirám alapján történik)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Zafira 1.6 16V Comfort | Következő autója? | Marad még sokáig |