1,9 CDTI, 150 LE, automata
4 gyerek van, ezért nagy autóra volt szükségünk. Előtte két Scenicünket ellopták, tehát olyannal nem állíthattam újra haza.
Ami előnyös:
A motor erős (nekem talán túlzottan is, nem egy versenyző stílusban vezetek - viszont ki akartam próbálni a 105 lóerős motor után, hogy milyen egy 150-es), a vezető ülés nagyon kényelmes. Az automata nagyon jó, nem hiszem, hogy még egyszer akarok manuális váltót használni. A középső ülések nagyon kényelmesek, a hátsók a célnak megfelelnek. Összességében szép, nagy kényelmes autó. Autópályás sebességgel a világból kimegy.
Ami hátrány
(itt egy hosszabb lista lesz. Nem azért mert az autó rossz, hanem mert maximalista vagyok :))
"A" oszlop nagyon széles. Az automata túl későn vált fel (60-nál még simán 3-as). A motor HANGOS. Az én izlésemhez túl sokat eszik (7,3 l egy éves használat után, mindösszesen átlag). Elől szinte nincs pakoló rekesz (normális pohártartó sem). Vízhőmérő hiányzik, indexkar egy állású. Első 12 V-os csatlakozó nagyobb mint a normál. Szerintem lehetne jobban szervózott a kormány. Második sor középső ülése keskeny. Hátul manuális ablak (2007-es modell, xenon, automata, tempomat klíma minden) ez középkor. Második sor egybe mozog. A két hátsó ülést csak akkor lehet kihajtani, ha a középső padot előre tolom. Középső padot nem lehet kivenni (legalábbis én nem tudom hogyan) csak előre tolni. Ha mind a 7 ülést használjuk hátul nagyon kevés hely marad (nem olyan általános nagyon kevés, hanem nagyon-nagyon kevés. Scenicben sokkal több volt). Üzemanyag töltő kicsit hülyén van megoldva, ha jobb kezes ember tankol, akkor vmi marha nagy műanyag áll benne a kezében folyamatosan.
Ez az EGR szelep egy óriási fekete pont az egész konstrukciónak. Persze nálunk is tönkre ment. Egy 5 éves meg tudja mondani, hogy egy ilyen konstrukció halálra van ítélve. A részecske szűrő szerintem konkrétan hülyeség, ráadásul teljesen rendszertelenül regenerál (jövünk haza egy igen sok km-es, autópályás útról. Nem ám akkor, hanem mikor bekanyarodunk az utolsó kis utcába).
Eddig ennyi. Bárkinek tudom ajánlani, mert jó, de én inkább újra egy Scenicet vennék...
- Részecske szűrőnél megrepedt egy cső, EGR szelep, klíma hűtő
Opel Gombos