Autók » Opel » Zafira (2005)

Zafira 1.7 CDTI

1.7 CDTI-s Nyalóka

Megrögzött VW rajongó voltam. Egy Golf V volt az előző kocsim.Azt 4 évig hajtottam 80000km-t tettem bele. Sajna két gyerekkel már kicsi volt, főleg a csomagtartója.
Nagyon sok kocsin gondolkodtunk, újtól elkezdve a használtig.Főleg Passat,Touran, Octavia,Sharan, A6 ami tetszett.
Teljesen véletlenül néztem meg egy Zafirát egy pécsi kereskedőnél. Első ránézésre "nem rossz". Másnap visszamentem családdal is, megnéztük átgondoltuk, a család végül meggyőzött engem is és megvettük.
Én sokat tipródtam első alkalommal mert nem VW...de be kellett ismernem hogy nem is kevesebb.
1.7CDTI 125Lovas, 7 személyes Essentia felszereltségű. Hollandiából behozott, végig szervizelt, megkímélt kocsi volt. Opelhez vittem átnézni, egyből kiírta a gép, hogy szervízkönyvnek megfelelően volt szervizelve kint és bólogattak, hogy árnak és kornak megfelelő állapotú.Korrekt vétel.Persze a kötelezőket kicseréltettem rajta.
Nagyon tágas kocsi nagy csomagtartóval.Gyerekek strandjátékai felfújva is
befértek.
Hatalmas csomagtér, 7 személlyel is marad 140L
7 személyes-7 személlyel egész kényelmesen lehet utazni, a leghátsóknak macerás a beszállás és nincs nekik külön levegőztető.
1.7CDTI-elején nagyon tartottam hogy gyenge a nagy kasznihoz, de ésszerű vezetéshez tökéletes. 2000 alatt halott, fölötte szépen megy.Nem mint állat,de lehet vele előzni.Leptem már meg vele büszke Touran TDI tulajokat. :) Jó a váltókiosztás. 6-ban alig forog pl 130-nál és 5-6L-t eszik. Bár kicsit nyers a többi autókéhoz képest.Jó fogyasztású, nekem 5-6L városban is!
Masszív kárpit, azt nem írom hogy szép, inkább designes belső.Nekem bejött a repülőgépkarhoz hasonló kézifék is.
Hátsó sorban nincs szellőzés
Szerintem nagyon gyenge a tompított fényszóró ereje.
Annak ellenére hogy nagy kocsi, szerintem eléggé alacsony, sajna az elején párszor kapott, pedig vigyáztam.

Príma választás volt családi kocsinak.Gyerekek is úgy szeretik mint a nyalókát. Egyenlőre megtartjuk.
Bátran ajánlom mindenkinek, aki ésszerű és olcsóbban fenntartható autót keres családjának!

- Egyszer az EGR megszorult

Opel Pécs