Zöld olajzabáló, de 1ébként szeretem
2006: Imádom! rendkívül megbízható autó. Sok olajat fogyaszt kb 70000 km-nél elkezted zabálni az olajat. Az eredeti 5W 40 es olaj helyett kipróbáltuk a 10W 40 eset de semmi ,ugyan úgy zabálja az olajat...kénytelenek vagyunk folyton olyajttoöteni bele. A teljesítmény: hát igen az 1.6-os motor egy kicsit kevés benne főleg lejtőn elindulásnál szembesül vele az ember amikor azon veszi észre magát ,hogy éppen odaégeti a kuplungot..De ha eljut vele 3000-res fordulat felé az ember akkor aztán megy. Autópályán 130-nál 4000 fölött pörög a motor, erősen megnő a fogyasztás, ennél gyorsabb haladáskor pedig már zavaró a motorhang, és szinte szemmel látható a benzinmutató esése..Parkolásnál minden járdaszegélynél leér. Az első oszlop rengeteg teret kitakar, főleg bal kanyarokban nagyon durva. A kipufogódob elkezdett rohadni ,5 évesen!?..(no comment). Összességében nagyon jó autó 4 szmély nagyon kényelmesen elfér ,de ha kell 7 személy is el tud vele menni egy rövidebb útra bár akkor a kabátokon kívül más nemigen fér a kocsiba. A fényezés nagyon kényes ,egy kis faágacska és már látszik is a karcolás. Egyszer velepakoltunk 12db betonlapot simán elvitte:).Az árát kicsit sokallom ,de egy 4-5 fős családnak mindenképpen megéri ha egy szép ,sokoladlú autót szeretne amibe beférnek.
2008: Sok olajat eszik 1L/1700 állítólag a szelepszártömítések miatt minden 16 ecotec xe-nél van ez a probléma.
A tervezésnél nem a környezetvédelem volt a fő szempont ezért nem nagyon izgatta őket ,hogy sok olajat fogyaszt a gép.. A nagy benzinfogyasztással és a nagy olajfogyasztással szemben sokkal erősebb mint akármilyen másik (még kissebb kasztniú) 1.6-os autó sok mást kipróbáltam szval tapasztalatből mondom ,hogy elég erős egyesben még 2esben simán kapara a kerék ha rárugom a kuplungot ;) El kell ismerni ebben az autóban a gázpedál 2 állásu : vagy padló vagy semmi ez van 1,3 tonna 100 paci..
Besz*rt a külső hőmérsékletmérő tehát időnként 58° -ot mutat minusz 2ben de lusta vagyok kicserélni nem nagyon zavar csak ritkán csinálja valszeg kis vizet kaphatott.
Kiégett a műszerfalvilágítás egy égőt kellett cserélni benne ingyen szó nélkül megcsinálta a szerelő.
A hásó fékek egy idő után semmit sem fogtak de műszaki vizsgánál kitisztították azóta teljesen jók.
- ADS pumpa 2X lett cserélve ,ennél a szériánál általános hiba
- Szűrők összesen 3500ft okosba csúcsminőségüek
- gyertyák 6000ft
- külső hőméréskletmérő 2000
Opel Interat
az opelos szakihaver maszekba megheggeszti a cuccot;)
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | 318i | Következő autója? | Opel astra h sedan |