Semmirevaló!Objektív vélemény!
Még az elején szögezzem le: nem az első autóm, kb13., nem hajtottam szét 100-130, folyamatosan karban tartottam, és valós 120 000km-rel vettem megbízható forrásból 3évesen.
Mint írtam több autóm is volt előtte, jóval drágább, jóval olcsóbb, sokkal komolyabb, sokkal egyszerűbb is.
Miért esett rá a választás? Népszerű-ezt kívánom rombolni amennyire csak tudom, nem túl drága, kis fogyasztású, tágas családi...és Opel amit nagyon szerettünk amióta betette a lábát az országba.Jó volt az E Kadett, F Astra, A Vectra...G Astra.Ezek mind meg is voltak.
1évig kb rendben volt az autó, aztán 5 hónapon belül szépen meghalt! 6éves OPEL ZAFIRA...és sitt!
Az autó első hibái betudhatók a jó magyar utaknak aminek fenntartására azt hiszem a 350ft-os üzemanyagból áldozunk szépen mindannyian, és futómű karbantartásra is. Ez érthető sajnos. Bele is fér.
Aztán kormánymű ami már fájdalmasabb, egyszer el kezdte ereszteni az olajat, szét nem szedhető mondta a szerelő, másik kell. Megoldottuk 60ból és nagyon örültünk neki....bontottal.
Főfékhenger mert ez egy nagyon idős autó már, illik, 50körül elment rá.
Ezek még lenyelhetők.
Következik a divat: EGR szelep, a hibajelenség: az autó kb 30másodperc alatt eléri a 80as végsebességet...sok az okosság: ki lehet mosni, meg ez az.A végeredmény: venni kell ha akarsz közlekedni, és egy IFA előzésénél nem frontálisan ütközni a 2km-re levő bármivel. Ez a kis lom, ami kipufogógázvisszaveetőmágnesszelep szerű valami 130eFt-ba kerül, utángyártott nem a gyári 250 ezres.
Egy népszerű-olcsó-megbízható 6éves Opelre.
De jön a tűkön ülés...az autó időközben elhagyta a 160 000km-t is...vajon meddig bírja a sokat emlegetett BOSCH csoda? Az adagoló.
Kis rángatás néha, aztán sűrűbben, végül folyamatosan...és betolautótkézzelszerelőhöz!
Ez egy 2csatlakozós adagoló amit a BOSCH adagolószervízekben sem javítanak, több forrásból tudom hogy nem adott a cég hozzá semmi útmutatást a szerelőknek, még egy tömítésük sincs hozzá.
Nincs olyan szerencse hogy 300ért valamit kezdjenek vele mint a korábbi sikeres lomokkal B Vectra,G Astra sorolhatnám:)
Másik kell rá, szerelhetetlen! 1Mft az új, de sokat kajtatva sikerül 500ért is:)
Az autót választó réteg szerintem nem abból a fizetési kategóriából kerül ki akinek havi 1milliós fizetése lenne, és persze mellette a család és még sok minden, hogy ilyenek beleférjenek a retkes Opel fenntartásába.
200körül szerencsémre lesz egy bontott, ami ugyanígy fog járni gondolom rövidesen mert nyilván nem 10 000-et futottból került ki.
Mit tudok csinálni? Szívem szerint semmit, meg kellene gyújtani az egészet.Mi történik vele? Eladom. Ezzel újabb bosszúságot okozva másnak, amit nagyon sajnálok, de nem ad senki a panaszaimra 1,5milliót.
Én vagyok a hibás? Meg az a aki nekem eladta? Nem hiszem. Aki meg hibás a semmirevaló, pár évre tervezett rossz konstrukciókért az a népszerű autógyár a még népszerűbb elektronikai beszállítójával.
Az autó kényelmes, családosoknak jó a csomagtér, papás vezetőknek jó a tempó mert 100ló de sztem 50érzik, nagyon nagyon lusta, fogyasztás kedvező, valós 6l...és a fent említett extrák!!! Nagyon Nagyon gondolja meg aki ilyet vesz! Ne higgyen senkinek! Biztos hogy kivikszolva elveheti az eszét egy kritikus embernek is...de nem! Nincs kivétel! Minddel eljönnek a fenti hibák...és akkor költheti rá újra az árát ha akar vele közlekedni.
Nem beszélve a rengeteg bosszúságról amikor a csökönyöshöz alkatrészt keresünk és hetekig kiesik a csatasorból mikor napi 2-300km-t is szükséges lenne munka miatt menni vele....Így igazi a deficit!
- Főfékhenger - Kormánymű - EGR szelep - ADAGOLÓ - futóműben minden - kuplung - rádió - központi zár - 6X fényszóró
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2004 |
Teljesítmény | (3) | Km vásárláskor | 120000 |
Előző autója? | Passat pdtdi-nem említhető autónak mellette a zafi | Következő autója? | – |
Verdikt | (2.2/10) |